Connect with us
Publicitate

BLAJ

O școală dintr-o comună de lângă Blaj, în care învață peste 200 de elevi, modernizată printr-o investiție de 1,9 milioane de lei

Publicat

Peste 230 de elevi și cadre didactice dintr-o comună de lângă Blaj vor învăța, în curând, într-un imobil modern. Clădirea Școalii Generale cu clasele I-VIII Ion Bianu din comuna Valea Lungă va fi modernizată și dotată conform cerințelor educaționale europene, printr-un proiect de peste 1,9 milioane de lei, fără TVA.

Primăria comunei Valea Lungă a lansat miercuri, 11 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind lucrări de execuție pentru obiectivul de investitie ,, Modernizare si dotare corp C1 si corp C2 aferente Scolii Generale cu cls I-VIII Ion Bianu, loc. Valea Lunga, jud. Alba.

Valoare estimată a lucrărilor este de 1.904.491,00 lei, fără TVA.

Clădirea actuală în care funcționează Școala Generală cu clasele I-VIII Ion Bianu a fost construită în anul 1940, aceasta având o vechime de 79 de ani, și un regim de înălțime Sp + Dp + Parter.

Constatările făcute în teren la cele două corpuri ale clădirii au scos în evidență infiltrații de apă la pereții de la subsol, elemente de lemn care au putrezit și fisuri puternice în anumiți pereți, existând riscul ca aceștia să se prăbușească.

„Prin investiția <Modernizare și dotare corp C1 și C2 aferente Școlii Generale cu clasele I-VIII Ion Bianu>, spațiul de învățământ din comuna Valea Lungă se va transforma într-un imobil modern, standardizat, mobilat și dotat conform cerințelor educaționale europene, asigurând condiții optime desfășurării procesului educațional pentru un număr de aproximativ 217 elevi și 19 cadre didactice.

Pe lângă aceste lucrări de reabilitare și refuncționalizare a spațiului corpului C1 și C2, se urmărește și reducerea costurilor cu încălzirea prin anveloparea celor două corpuri de clădire (termoizolarea pereților exteriori cu plăci de polistiren expandat și termoizolarea planșeului superior la nivelul parterului cu vată minerală caserată în zona extinsă a corpului C1)”, se precizează în memoriul tehnic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax