Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

O singură companie din Alba prezentă în TOP 100 cele mai profitabile companii din România

Publicat


Foto: stc.ro

Star Assembly, este singura companie din județul Alba prezentă în TOP 100 cele mai profitabile companii din România în anul 2017.  Cu un profit net de 246.037.004 lei, compania a depășit nume mari din top și s-a clasat pe locul 33 din 100. 

Singura companie din județul Alba prezentă în TOP 100 cele mai profitabile companii din România în anul 2017 este Star Assembly. Cu un profit net de 246.037.004 lei în 2017  s-a clasat pe locul 33 din 100.

Star Assembly este o companie a grupului Daimler care produce cutii de viteză pentru automobilele marca Mercedes. A fost înființată în anul 2013 în Sebeș, județul Alba, se întinde pe o suprafață de peste 120.000 mp și produce cutii de viteze automate cu cinci trepte și cutii de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.

Anul trecut a fost unul bun pentru economia românească, iar asta se vede cel mai bine în datele financiare raportate de cele mai importante companii. Marii jucători și-au crescut profiturile, ajungând la nivelurile record înregistrate înainte de criză.

România a înregistrat în 2017 o creștere economică de 6,9%, cea mai mare din Europa. Acest record este strâns legat de rezultatele financiare obținute de performerii economiei românești. Anul trecut, cele mai profitabile 100 de companii au avut un rezultat net cumulat de 30,33 miliarde de lei.

Spre comparație, în anul precedent, primele 100 companii după profitul net înregistrat au avut un rezultat net cumulat de doar 22,17 miliarde de lei.

Mai mult, conform datelor Registrului Comerțului, analizate de Capital, rezultatul net cumulat al primelor 100 de companii reprezintă peste două treimi din profitul cumulat al celor mai profitabile 500 de companii din România.

Sursă: capital.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate