Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O șoferiță din Alba care a rănit un bătrân într-un accident rutier a scăpat de condamnare. Ce s-a întâmplat în timpul procesului

politie noaptea

Publicat

O tânără care a provocat un accident rutier în urmă cu mai mulți ani, în Petrești, a scăpat de dosarul penal și de judecată. Dosarul s-a aflat în atenția magistraților Judecătoriei Sebeș. Este vorba despre un accident rutier, în care un bărbat de 71 de ani ( la data producerii accidentului) a fost grav rănit la un picior. 

S-a înâtmplat în data de 10 ianuarie 2019, în jurul orei 21.30, pe strada 1 Mai. 

Bărbatul de 71 de ani a oprit mașina pe care o conducea, pe marginea drumului, lângă casa în care locuia nepotul său. Bărbatul a coborât pentru a luat ghiozdanul nepotului.

Atunci s-a produs accidentul. Magistrații au detaliat modul în care s-a produs accidentul.

Cum s-a produs accidentul

În momentul în care a coborât din mașină, din spatele său se apropia un alt autoturism, condus de șoferiță.

”Dat fiind faptul că vizibilitatea era scăzută ca urmare a ninsorii, inculpata nu a realizat dacă autoturismul aflat în fața sa se deplasează cu viteză redusă sau este staționat.

Când s-a apropiat de acesta a constatat că din sens opus venea un utilaj de deszăpezire și nu se mai poate angaja în depășire, fapt ce a determinat-o să frâneze.

Cu toate acestea, inculpata nu a mai reușit să oprească și a lovit cu partea dreapta față a autoturismului piciorul stâng al persoanei vătămate, în momentul impactului persoana vătămată aflându-se cu fața înspre portbagaj și cu spatele înspre direcția din care venea autoturismul condus de către inculpată”, se arată motivarea instanței.

Bărbatul rănit grav la picior

În urma impactului, bărbatul a fost rănit grav la picior. Mai exact a avut o fractură deschisă la nivelul gambei, care a avut nevoie de aproape 120 de zile de îngrijiri medicale.

Șoferița nu a recunoscut fapta

Tânăra a susținut că bărbatul se afla în traversarea drumului, de la dreapta spre stângă. Însă acest fapt a fost infirmat de concluziile unui expert tehnic auto, de declarațiile persoanei vătămate și de martori.

”Această variantă este contrazisă de declarațiile constate ale persoanei vătămate care se coroborează cu declarația martorului ocular și cu concluziile raportului de expertiză medico-legală, reieșind cu certitudine că persoana vătămată nu se afla în mișcare ci se afla îndreptată cu fața spre portbagajul autoturismului său. Mai mult, ipoteza expusă de către inculpată a fost infirmată de expertul tehnic auto care a avut în vedere locul în care persoana vătămată a căzut imediat după impact”, au notat magistrații.

Magistrații au concluzionat că tânăra nu ”a adaptat viteza la condițiile de trafic (circulație pe timpul nopții și în condiții de ninsoare), întrucât a fost surprinsă de apariția din sens opus a unui utilaj de deszăpezire și a realizat că nu mai poate efectua depășirea autoturismului staționat pe partea carosabilă, consecința fiind lovirea persoanei vătămate care căuta un bagaj în portbagajul autoturismului”.

De ce a scăpat de dosar și judecată

Dosarul a trecut de cameră preliminară în anul 2023, când a și început judecarea propriu zisă pentru vătămare corporală. Însă, în cursul judecăţii, inculpata a solicitat încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Mai exact prescripția a intervenit în data de 9 ianuarie 2024.

Drept urmare magistrații au închis dosarul penal și au încheiat judecata pe numele tinerei care a produs accidentul rutier.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax