Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O șoferiță din Blaj amendată cu 400 de lei după ce ”a oprit pe avarii” timp de trei minute: I-a dat biberonul fetiței

Publicat

O șoferită din Blaj a fost amendată de poliția locală din oraș cu 400 de lei pentru că a ”oprit pe avarii”, timp de 3 minute. Fapta este descrisă într-o motivare a instanței, deoarece femeia a solicitat anularea amenzii.

Magistrații au dat o decizie în acest caz, în data de 19 ianuarie 2024. Femeia a spus în fața magistraților că a oprit mașina pentru a-i da biberonul fetiței sale, traficul fiind oricum blocat în acel moment.

Întâmplarea a avut loc în prima lună a anului 2023, iar o decizie a fost dată un an mai târziu.

Femeia a arătat că în data de 11.01.2023,pe str. Eroilor, întrucât traficul era blocat, a oprit timp de aproximativ 3 minute cu avariile aprinse și motorul pornit pentru a-i da fetiței ei biberonul, fără a bloca însă circulația.

A mai arătat petenta că i-a adus la cunoștință agentului constatator că nu intenționează să staționeze și se va pune în mișcare, dar acesta i-a întocmit procesul verbal de contravenție contestat, se arată în motivarea instanței.

Ce au decis magistrații

La fel ca și polițiștii, magistrații instanței au considerat ca fapta minoră a șoferiței trebuie taxată. Aceștia au considerat că un avertisment scris nu este de ajuns și că trebuie amendată pentru ca aceasta să înțeleagă ce reguli a încălcat.

(…) instanța apreciază că aplicarea sancţiunii avertismentului nu este o măsură care să asigure o protecţie adecvată valorilor sociale protejate. (…) instanţa constată că numai sancţiunea amenzii este de natură să asigure caracterul preventiv educativ al sancţiunii, avertismentul nefiind în măsură să atingă gradul de severitate şi prevenţie necesar împiedicării săvârşirii unor fapte similare de către petentă pe viitor.

Drept urmare au respins cererea femeii de a anula procesul verbal de contravenție. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. un iobag din Romania

    joi, 25.01.2024 at 19:26

    LEGENDA SPUNE CA TRAFICUL ERA BLOCAT DIN CAUZA UNUIA CARE A OPRIT SI A PUS MASINA PE AVARII PENTRU A SE LEGA LA SIRETURI ,

  2. Vasili

    joi, 25.01.2024 at 23:39

    FOARTE BINE a făcut domnul polițai.
    Poate așa mai învățăm și noi că ,,AVARIILE” nu îți dau dreptul să oprești când vrei,unde vrei și cât vrei.
    Bravo domnule polițist.

  3. Șofer&pieton

    sâmbătă, 27.01.2024 at 19:10

    S-o bage dom’le eventual și la închisoare ,s-o pedepsim drastic pt o așa infracțiune…și poate să facem o mustrare celor care omoara pietoni pe trecere🥺

  4. Horea

    luni, 29.01.2024 at 13:05

    Scuzați-mă, numai prostii se trec la net , ca și la tv .. violuri , omoruri, cind oare vor fii anunțate , creste economia , înființare locuri de muncă , doamne ajută !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax