Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O sticlă de bere aruncată la întâmplare i-a adus unui bărbat din Sebeș o amendă de 100 de lei

Publicat

masini jandarmi Un bărbat de 40 de ani din Sebeș a fost sancționat de jandarmi cu amendă în valoare de 100 de lei, după ce, aflat la o terasă în Piața ”Dacia” din localitate, a aruncat cu o sticlă de bere iar o parte din cioburi au atins o femeie. 

Fapta a fost constatată marţi, 21 iulie, în jurul orei 16.00, de un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist.

Aflându-se la o terasă din Piaţa “Dacia” Sebeş, un localnic, în avansată stare de ebrietate, a ţinut să le arate colegilor de masă cum se aruncă “în mod corect” un buchet de mireasă. Numai că în loc de flori a folosit o sticlă de bere, iar aceasta a căzut în imediata apropiere a unui grup de femei şi copii minori, parte din cioburi atingând-o pe o membră a grupului.

Zarva care a urmat a atras atenţia echipajului de ordine publică, iar acesta, după ce a constatat că femeia nu prezenta răni, l-a sancţionat pe vinovat – Dan B. (40 de ani) – cu amendă în valoare de 100 de lei.

Deşi este o faptă mai rar întâlnită, reprezentanții Jandarmeriei atenționează că aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Mai mult, în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii contravenţionale creşte, fiind statuat de lege între 1.000 lei şi 3.000 lei.

În plus, sunt supuse confiscării lucrurile care au servit la săvârşirea contravenţiilor, dacă sunt ale contravenientului, precum şi lucrurile dobândite prin săvârşirea contravenţiilor, dacă nu sunt restituite persoanei vătămate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax