Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O stradă din Alba Iulia a fost modernizată de administrația locală: pistă de biciclete, rețea de ape pluviale și 150 de parcări

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a făcut marți, 21 decembrie, recepția finală a lucrărilor de modernizare de pe strada Viilor.

Lucrările au constat în realizarea unei piste de biciclete, realizarea rețelei de preluare a apelor pluviale, introducerea în subteran a canalizației tehnice, modernizarea rețelei de iluminat public, amenajarea unui număr de 150 de locuri de parcare în zona fabricii „Apulum” și asfaltarea pe o distanță de 1.1 kilometri, au transmis reprezentații instituției într-o postare pe Facebook. 

Intervențiile de pe strada Viilor au venit ca urmare a afectării, în timp, a părții carosabile, în urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare, respectiv pentru asigurarea unor utilități (instalații electrice, gaz, etc.) la construcțiile noi din zonă.

Amplasamentul a fost predat miercuri, 3 martie 2021, către constructor, SC Elis Pavaje SRL, iar potrivit primarului Pleșa lucrările au fost finalizate înainte de termen.

Pe lângă lucrările la sistemul rutier, a fost amenajat, pe partea stângă a străzii, un spațiu comun pentru pietoni și bicicliști, iar pe partea dreaptă zone verzi cu o suprafață de 4225 mp.

Pentru colectarea apelor pluviale s-a amenajat o rețea, care se va descărca în colectorul existent iar pentru delimitarea sistemelor rutiere se va realiza o rigolă carosabilă.

Documentația de avizare a lucrărilor a fost realizată de S.C. VIA PROCONS S.R.L. Alba Iulia și are la bază studii geotehnice, topografice și investigațiile asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1,148 km.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5.899.547,593 lei, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    marți, 21.12.2021 at 22:19

    Oare e finalizată ?

  2. Todea Nicolae

    miercuri, 22.12.2021 at 08:57

    Este un fapt pozitiv. Dar sunt multe altele a caror modernizare este extrem de urgenta. De exedmplu Nazaret Ilit, declarata ca varianta de ocolire a aglomeratiei de la Stadion-Kaufland, este fara nici un trotuar, pietonii circula pe carosabil, auto fac slalom printre acestia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate