Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O stradă numită „1 Decembrie 1918” în fiecare oraş şi municipiu din ţară. Propunere aprobată de senatori

Publicat

1 decembrie

O stradă principală din fiecare oraş şi municipiu va purta numele de „1 Decembrie 1918”, potrivit unei iniţiative legislative adoptate de Senat, luni, în calitate de primă cameră sesizată. Propunerea aparţine deputatului PSD de Harghita, Mircea Duşa şi include şi reglementări de organizare a Zilei Naţionale.

Potrivit proiectului, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, se vor organiza în această zi ceremonii de sărbătorire, iar, la solicitarea autorităţilor publice locale, pot fi desfăşurate ceremonii militare.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii 10/1990 privind proclamarea Zilei Naţionale a României a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru administraţie publică.

Iniţiatorul susţine ca finanţarea cheltuielilor necesare organizării ceremoniei militare specifice se va face în conformitate cu legile în vigoare.

În proiect se arată că Ziua Naţională a României va fi marcată de autorităţile centrale şi locale şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiințific, precum şi ceremonii militare specifice organizate de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Iniţiativa legislativă a fost criticată în termeni duri de senatori din opoziţie.

În cele din urmă, iniţiativa a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 64 de voturi „pentru”, 30 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

Senatorul PDL Marinică Dincă a spus că această lege, „pe lângă faptul că este o simplă maculatură, dacă o luăm în serios, pare a fi un ordin de a ne bucura de 1 Decembrie. „Ducem mâna la chipiu şi spunem, da, să trăiţi, azi zâmbim, dăm cu steguleţul şi mergem la paradă. Din punctul meu de vedere, acest proiect este numai să ne aflăm în treabă”, a spus el.

El a susţinut că acei care vor vota proiectul vor fi „cel puţin penibili” susţinând că această nouă lege face ceva pentru Ziua Naţională.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax