Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O subtulpină a variantei Delta, identificată în Marea Britanie. Cercetătorii cred că ar putea fi cea mai virală de până acum

Publicat

Oamenii de știință urmăresc o subtulpină a variantei Delta, care este responsabil pentru o proporție tot mai mare din cazurile de Covid-19 în Marea Britanie și ar putea fi mai infecțios decât varianta originală.

Această subvariantă, denumită AY.4.2, a fost recunoscută abia recent de virusologii care urmăresc evoluția genetică a Delta.

Informația a fost publicată de Financial Times și preluată de Universul.net.

Deja reprezintă aproape 10% din cazurile din Marea Britanie.

Doi experți – Jeffrey Barrett, director al Inițiativei de Genomică Covid-19 la Institutul Wellcome Sanger din Cambridge, și Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al Universității din Londra – au declarat că AY.4.2 pare a fi cu 10-15% mai transmisibil decât varianta originală Delta.

Dacă dovezile preliminare sunt confirmate, AY.4.2 poate fi cea mai infecțioasă tulpină de coronavirus de când a început pandemia, a spus Balloux.

„Dar trebuie să fim atenți în această etapă”, a adăugat el.

Totuși, oamenii de știință nu trag încă concluzia în raport cu cât este de virală.

AY.4.2 „este probabil să fie ridicată la rangul de Variantă sub investigație”, a spus Balloux, moment în care Organizația Mondială a Sănătății îi va atribui o literă greacă sub sistemul său de denumire.

Unii comentatori din SUA au legat apariția AY.4.2 de nivelurile foarte ridicate de cazuri Covid, spitalizări și decese în Marea Britanie – mult peste cele înregistrate în alte părți din vestul Europei.

Număr enorm de cazuri în Marea Britanie

Marea Britanie a anunțat, luni, un total zilnic de 49.156 de persoane care au dat rezultate pozitive pentru Covid, cel mai mare număr din iulie. Media din ultimele șapte zile a fost cu 16% mai mare decât săptămâna precedentă.

„Evident, vom urmări atent cazurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

„Am știut întotdeauna că următoarele luni vor fi o provocare. Programul de vaccinare va continua să fie prima noastră linie de apărare, împreună cu noi tratamente, teste și sfaturi de sănătate publică”.

Subvarianta, investigată suplimentar

Scott Gottlieb, fost comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, a scris pe Twitter duminică:

„Avem nevoie de cercetări urgente pentru a ne da seama dacă acest „delta plus” este mai transmisibil, dacă poate scăpa, parțial, vaccinurlor”.

Experții din Marea Britanie au declarat că cercetarea este deja în curs. Barrett a adăugat:

„Deși [AY.4.2] poate face lucrurile mai dificile, nu explică de la sine recenta creștere a numărului de cazuri din Marea Britanie”.

Sursă: Universul.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax