Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără a scapat de un agresor sexual după ce l-a lovit cu o doză de suc în cap. Proces la Curtea de Apel Alba Iulia


Publicat

agresiune

Un proces desfășurat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia scoate la suprafața modul în care o fată din Sibiu a pus pe fugă un tânăr care o agresa sexual, pe o stradă din localitatea în care cei doi locuiesc.

Deși la Judecătoria Sibiu, tânărul Ionuț G.M. a fost condamnat la internare într-un centru educativ pe o perioadă de un an, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au schimbat sentința și l-au condamnat pe acesta la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru agresiune sexuală. 

Prima decizie a Judecătoriei Sibiu a venit în data de 11 februarie 2021, iar sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia a fost în data de 13 mai, fiind definitivă.

Cum a scăpat tânăra de atacator

În data de 7 iunie 2020, în jurul orei 18.30, tânăra mergea spre casă. Acesta l-a observat pe drum pe Ionuț care se deplasa într-o direcție, altături de un alt băiat.

La un moment dat Ionuț s-a despărțit de băiatul cu care era pe stradă și a început să meargă după tânără. Fata a simțit că este urmărită și a trecut strada către un grup de fete.

Inculpatul a trecut pe lângă grupul de fete dar și-a continuat drumul. Atunci fata a plecat din grupul cu care se întâlnise, dar inculpatul sub pretextul că își leagă șireturile s-a oprit.

Atunci fata a trecut pe lângă el, iar Ionuț s-a apropiat pe aceasta și a atins-o pe fată cu mâinile pe fund.

Între cei doi a urmat un schimb de replici, moment în care ”inculpatul a imobilizat-o în brațe pe persoana vătămată traversând strada într-unloc mai retras după care a încercat să-i introducă mâna în pantaloni in zona intimă, însă nu a reușit, pantalonii fiind strânși cu un șiret. Văzând că nu reușește a continuat să o atingă in zona intimă, peste pantaloni”.

Atunci fata s-a lăat în jos, a luat o doză de suc și i-a dat atacatorului cu ea în cap.

După ce a fost lovit Ionuț a fugit de la locul faptei.

Cum au judecat magistrații Curții de Apel Cauza

”Față de împrejurările și modul de comitere a infracțiunii s-a reținut că fapta a fost săvârșită în plină zi, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a se opune, iar luarea rezoluției infracționale a fost spontană, fără vreo reținere.

S-a apreciat că fapta săvârșită în concret are un grad mediu spre ridicat de pericol social, având ca și consecință starea de temere creată persoanei vătămate, așa cum aceasta a învederat și în fața instanței.

Prin raportare la periculozitatea infractorului, acesta este la prima confruntare cu legea penală, provine dintr-o familie integrată social, respectată în comunitate, cu posibilități financiare decente, are absolvite 9 clase, abandonând școala în clasa a 10-a, are probleme de comportament, refuzând să mai țină legătura cu părinții și refuzând sfaturile acestora, nu realizează venituri, locuind într-o comunitate despre care părinții afirmă că are o influență negativă asupra sa”, se arată în documentul citat.

În ceea ce privește internarea pentru un an într-un centru educativ, magistrații Curții au precizat că tânărul nu a mai intrat ”sub incidența legii penale; mai mult decât atât, a manifestat o atitudine sinceră pe tot parcursul procedurilor, asumându-și fără rezerve vinovăția, iar în fața instanței a manifestat un regret sincer. De asemenea, este demnă de luat în considerare și poziția procesuală adoptată de către persoana vătămată, care nu a înțeles să se constituie parte civilă în cauză, neavând pretenții de la inculpat” se mai arată în motivarea instanței.

Drept urmare, au schimbat sentința și au hotărât măsura educativa a asistării zilnice pe o durată de 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Mai exact, tânărul trebuie să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare professională, să nu se apropie și să nu comunice cu victima și să se prezinte la serviciul de probațiune la datele fixate de acesta.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tinerii actori din România se întâlnesc în septembrie la Alba Iulia. Două zile de teatru la ”Gala tânărului actor – HOP”

Publicat

”Gala tânărului actor – HOP” se va desfășura în 2021, la Alba Iulia, în zona Cetății Alba Carolina, în perioada 2 – 4 septembrie. 

Ce este gala tânărului actor? Este o competiție adresată actorilor, de până în 33 de ani care au terminat o facultate de teatru. Aceștia participă la o preselecție on-line iar dacă vor fi selectați vor participa propriu zis la gala în sine.

În timpul evenimentului tinerii actori selectați își vor prezenta timp de două zile, în fața publicului dar și a unui juriu momentele artistice.

Tema evenimentului din 2021 este Caragiale, fie că vorbim despre forma clasică sau despre reinterpretarea operelor.

Anul acesta directorul artistic al evenimentului este coregraful Gigi Căciuleanu.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lacul Beliș, igienizat de o ”armată” de voluntari. Au fost descoperite gunoaie aruncate în anii 80

Publicat

Membrii Clubului Alpin Român, filiala Cluj, s-au mobilizat pentru o amplă acțiune de igienizare a lacului Beliș, inundat de gunoaie. 

Acțiunea s-a desfășurat în două zile și a implicat în jur de 120 de voluntari.

Aceștia au fost împărțiți în echipe de acțiune pe uscat, pe apă și sub apă.

”Sâmbătă am avut șapte grupe pe apă, trei pe uscat și scufundătorii iar duminică opt pe apă, patru pe uscat și scufundătorii, cu un număr total de 70 de locuri în caiace, canoe și 2 bărci de 6 locuri, echipele fiind coordonate de membri CAR, rangeri PNA și ghizi de aventură” au transmis reprezentanții clubului, pe siteul lor.

Actuala acțiune de igienizare este prima de amploare în cei 40 de ani de la apariția lacului, dovadă fiind mulțimea de obiecte și ambalaje găsite specifice vremii, unele fabricate prin anii 80.

Deșeurile provin din 3 surse majore, satele din amonte, pescari și turiști, potrivit cluj24.ro.

Reamintim că Beliș, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost complet acoperit de gunoaie.

Sursa/ Foto: Facebook Clubul Alpin Român Filiala Cluj, Facebook Romsilva

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Polițiștii din Sebeș, vizitați de preșcolarii Grădiniței nr. 3. Micuții, învățați cum să circule corect

Publicat

Peste 40 de preșcolari i-au vizitat miercuri, 16 iunie, pe polițiștii din Sebeș și au învățat, de la aceștia, cum să circule corect. Întâlnirea a fost organizată în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 16 iunie, Poliția Municipiului Sebeș a primit vizita a peste 40 de preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, activitate organizată de cadrele didactice, împreună cu polițiștii din Sebeș, în cadrul proiectului de educație rutieră intitulat ”Micii Pietoni la Plimbare”.

Poliţiştii le-au explicat, celor mici, regulile de circulaţie rutieră, regulile de comportament antivictimal și au răspuns curiozităților legate de munca de poliție.

Copiii au putut observa modul de funcționare al semnalelor acustice și luminoase cu care sunt dotate echipajele de poliție, componența unei truse criminalistice și au înțeles semnificația semnelor de circulație care se adresează pietonilor și semnificația semnalelor polițiștilor care dirijează traficul rutier.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Veteranul de război Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, a împlinit 99 de ani

Publicat

Veteranul de război, maiorul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, județul Alba, a împlinit, miercuri, 16 iunie, venerabila vârstă de 99 de ani.

Acesta s-a născut în Galda de Jos, la data de 16 iunie 1922. A urmat cursurile Școlii de Jandarmi la Timișoara, iar în perioada 1942-1952 a fost cadru activ al trupelor de jandarmi. Pe perioada războiului a efectuat servicii de pază și ordine publică în zona Avrigului, din județul Sibiu.

Perioada cea mai dificilă din viața acestuia a fost atunci când în munții din zonă erau ascunși, strategic, soldați germani, și care trăgeau focuri în permanență, creând o stare de teroare.

„Aveau atâta muniție de trăgeau o săptămână întreagă, aproape fără oprire” povestește Ioan Cerghedean. Cu ranița în spate și înarmați, jandarmi urcau pe cărări de munte, cu scopul de a identifica aceste ascunzători. „Noi trebuia să îi prindem. Eu cred că am avut zile de la Dumnezeu de nu m-au nimerit atunci”.

Pe durata serviciului său, alături de camarazii săi, efectua intervenții și în cazul abuzurilor făcute, uneori, de armata rusă. Mai târziu, după ce s-a instalat regimul comunist și nefiind de acord cu abuzurile care se întâmplau la vremea aceea, Cerghedean părăsește Jandarmeria și se angajează ca sudor la Sibiu, la o fabrică în care se realizau locomotive. S-a angajat după o perioadă la CFR, iar la gara din Coșlariu a lucrat, ca și lăcătuș, până la pensionare.

Astăzi este înconjurat cu multă dragoste de familia fiului său, într-o gospodărie mare și frumoasă, în care locuiesc toți trei nepoți cu familiile lor. Își dorește să împlinească vârsta de 100 de ani, mărturisindu-ne că această dorință l-ar face tare fericit. Este împăcat cu sine, iar perioada războiului și cea care a urmat, a preferat să le uite și să se dedice cu totul familiei sale.

La aniversarea veteranului de război, alături de Cercul Militar Alba Iulia, au participat, miercuri, subprefectul județului Alba, Andrei Vincze, reprezentanții structurilor asociative (ANCMRR – Filiala Gemina – colonel Nicolae Panduru, AMVVD – Filiala Alba – colonel Daniel Ioan Albu), iar din partea Pensionarilor și a Persoanelor Vârstnice, dl ing. Olimpiu Turcu, care i-au adresat urări de bine și i-au înmânat daruri, diplome și un tort.

La mulți ani sănătoși și frumoși veteranului de război, Ioan Cerghedean!

text, foto: Petruța Pop

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate