Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără de 19 ani din Alba Iulia a primit o ţeapă de 15.600 de lei de la un deţinut din Penitenciarul Galaţi

Publicat

O tânără de 19 ani din Alba Iulia a fost victima unei înşelăciuni al cărei autor a fost stabilit un bărbat încarcerat la Penitenciarul Galaţi. Acesta i-a cerut fetei, prin telefon, suma de 15.600 de lei, drept garanţie pentru ridicarea unui premiu fictiv.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unei înşelăciuni în legătură cu care au fost sesizaţi în 12 decembrie.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în  perioada 10-12 decembrie, S.V.B. (30 de ani), din comuna Tisău, judeţul Buzău, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, a apelat-o pe telefonul mobil  pe o tânără de 19 ani din Alba Iulia, comunicându-i ca a câştigat un premiu.

Suspectul a condiţionat ridicarea premiului de transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor societăţi specializate, în total tânăra depunând suma de 15.600 lei, în două tranşe. În cele din urmă, a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Faţă de S.V.B., cercetările sunt continuate sub aspectul comiteterii infarcţiunii de înşelăciune, stabilirea întregii sale activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Deoarece această faptă de înşelăciune este des întâlnită pe tot teritoriul ţării, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor: să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani; să manifeste prudenţă atunci când un străin le cere să-i dea telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când le cere să plătească diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu; să verifice amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunt câştigători, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani; în cazul în care sunt abordaţi de asemenea persoane, să se adreseze de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. grigore

    joi, 20.12.2012 at 09:51

    prostia si domnia se platesc de cind lumea.

  2. mirciu57

    joi, 20.12.2012 at 10:09

    cit de prost poti sa fi sa crezi asa ceva??? dar intotdeauna prostia se plateste !!!

  3. mda

    vineri, 21.12.2012 at 10:21

    „prost e ala care da, nu ala care cere” :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax