Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O tânără din Aiud, studentă la USAMV Cluj-Napoca, a creat bomboane ce pot distruge celulele canceroase

Publicat

bomboane scut O tânără din Aiud, studentă de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor de la USAMV Cluj-Napoca, a creat în laborator bomboane fără zahăr despre care spune că au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector.

Drajeurile conţin pulbere din turmeric şi afine proaspete.

Ioana Oprea a denumit produsul său “bomboanele-scut”, în ideea că ar fi ca o barieră de protecţie pentru organism. Bomboanele sunt îndulcite cu ştevie, astfel că pot fi consumate şi de diabetici.

 

ioana oprea 1 Am demonstrat prin studii in vitro faptul că distrug celulele canceroase, odată cu creşterea concentraţiei de extract de turmeric. Consider că sunt alimente ale viitorului pentru că dacă le introducem de acum în alimentaţia copiilor pot preveni dezvoltarea atât a bolilor tumorale, cât şi a bolilor cardiovasculare şi hepatice” a spus Ioana Oprea, pentru digi24.ro.

Ioana nu este la primul proiect de acest fel. Spune că a mai creat şi altele, cu efect anestezic şi antimicotic, cu extract de cuişoare şi de scorţişoară, ce ajută la tratarea aftelor bucale.

sursa: digi24.ro.

foto: digi24.ro, Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax