O tânără din Aiud, studentă de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor de la USAMV Cluj-Napoca, a creat în laborator bomboane fără zahăr despre care spune că au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector.
Drajeurile conţin pulbere din turmeric şi afine proaspete.
Ioana Oprea a denumit produsul său “bomboanele-scut”, în ideea că ar fi ca o barieră de protecţie pentru organism. Bomboanele sunt îndulcite cu ştevie, astfel că pot fi consumate şi de diabetici.
„Am demonstrat prin studii in vitro faptul că distrug celulele canceroase, odată cu creşterea concentraţiei de extract de turmeric. Consider că sunt alimente ale viitorului pentru că dacă le introducem de acum în alimentaţia copiilor pot preveni dezvoltarea atât a bolilor tumorale, cât şi a bolilor cardiovasculare şi hepatice” a spus Ioana Oprea, pentru digi24.ro.
Ioana nu este la primul proiect de acest fel. Spune că a mai creat şi altele, cu efect anestezic şi antimicotic, cu extract de cuişoare şi de scorţişoară, ce ajută la tratarea aftelor bucale.
Ofelia Stînan are 20 de ani de experiență în presa locală și regională. A absolvit Facultatea de Ştiințe Politice și Administrative, secția Jurnalism. A intrat în echipa Alba24 din anul 2010. vezi mai mult ...