Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără din Alba a ajuns după gratii după ce a incendiat o mașină pentru a-și acoperi urmele. De la ce a pornit totul

Publicat

femeie-catuse-arestata-inchisoare-300x169

O tânără din Berghin, care în urmă cu aproape 4 ani a dat foc unei mașini pentru a șterge urmele că a fost în interiorul autoturismului, a fost condamnată pentru distrugere, iar luni, 26 aprilie a fost depusă la Penitenciarul Gherla. 

Fapta s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2018 și elementele ce o compun pare desprinse din filme: doi tineri, o mașină furată, urmăriți de poliție, ascunși pe câmp și o mașină incendiată pentru a șterge urmele. 

O primă pedeapsă a fost dată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, în data de 17 decembrie 2021, însă nimeni nu a făcut apel la decizia instanței.

Ce s-a întâmplat

În noapte 3 noiembrie, un tânăr din Alba Iulia a luat fără acordul bunicului său, o autoutilitară Dacia și a condus pe la mai multe cunoștințe. Tânărul nu avea permis de conducere, iar cheia a găsit-o prin torpedoul mașinii.

Acesta a condus mașina pe mai multe străzi din Alba Iulia, iar la un moment dat, a trecut calea ferată până în zona localității Hăpria. Apoi a condus mașina către domiciliul inculpatei.

A luat-o pe acesta, dar pe  drum înapoi spre Alba Iulia au fost observați de polițiștii rutieri. Aceștia le-au făcut semn să oprească mașina, dar tânărul a condus, iar peste aproximativ 100 de metri a oprit mașina, au fugit și s-au ascuns pe un câmp.

Polițiștii nu i-au putut identifica. Apoi au plecat pe jos spre Alba Iulia.

Momentul incendierii

Când și-au dat seama că pot fi identificați de polițiști, tinerii erau în zona Casei de Pensii și au hotărât să meargă și să incendieze mașina. Tinerii au comandat un taxi care i-a dus până la mașina lăsată abandonată.

Din declarațiile date în timpul anchetei reiese că a aceștia au dat foc unui scaun din față și că tânăra a aruncat o vestă căreia i-a dat foc, în interiorul mașinii.

Magistrații au luat în calcul și că mașina era parcată sub cabluri de curent, cabluri care erau susținute de stâlpi de lemn, iar în zonă era multă vegețatie care putea lua foc foarte ușor.

Tânărul în cauză a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni pentru conducere fără permis și distrugere.

Iar fata în cauză a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare, deoarece nu s-a prezentat la nici o ședință de judecată.

”(…) instanţa reţine că deşi raportat la infracțiunea săvârşită s-ar fi impus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, o atare modalitate de individualizare judiciară nu este posibilă în cauză, în condiţiile în care în pofida multiplelor demersuri efectuate de către instanţă, inculpata nu s-a prezentat la judecată pentru a-şi exprima acordul cu privire la disponibilitatea de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”, se arată în motivarea instanței din data de 17 decembrie 2021.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 aprilie 2022, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au depistat și reținut o tânără de 23 de ani, din comuna Berghin, județul Alba, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia. Aceasta a fost depusă în Penitenciarul Gherla, pentru executarea pedepsei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax