Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără din Alba a devenit polițistă, după ce s-a luptat cu sistemul în instanță. A depus jurământul la Școala de Agenți din Cluj

Publicat

O tânără din județul Alba a depus jurământul pentru a deveni polițistă, după ce a învins sistemul care a încercat să o elimine din cauza unei boli. 

Anamaria Buș a reușit să ajungă polițistă în ciuda faptului că fusese exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca.

Tânara fusese admisă în promoția 2018, dar din cauza unei boli la plămâni, a fost exmatriculată în anul 2019.

Conducerea Școlii de Poliție din Cluj Napoca a cerut avizul comisiei medico militare de la Spitalul Militar din Cluj, de unde a venit răspunsul că Anamaria nu este aptă medical pentru a continua cursurile.

A fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde a urmat un tratament și în final s-a vindecat.

Deși medicii de la Aiud au declarat-o pe Anamaria vindecată, cei de la Școala de Poliție din Cluj Napoca nu au mai vrut să o reîncadreze ca elev.

Anamaria și-a angajat un avocat din Cluj și cu ajutorul lui a apelat la instanță.

Dosarul s-a judecat la Tribunalul Alba, instituție care i-a dat dreptate tinerei și a obligat instituția școlară să îi reevalueze situația medicală.

Magistrații Tribunalului Alba a reținut că ”încetarea calității de elev reprezintă o măsură disproporționată și excesivă care încalcă dreptul reclamantei prevăzut de art. 2 al Protocolului 1, drept dobândit prin promovarea examenului de admitere, mai ales prin raportare la împrejurarea că reclamanta arată că s-a vindecat, într-un interval relativ scurt de timp”.

Solutia pe scurt:

”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta BUŞ ANAMARIA în contradictoriu cu ŞCOALA DE AGENŢI DE POLIŢIE „SEPTIMIU MUREŞAN” CLUJ – NAPOCA.

Anulează în parte Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019.

Înlătură din Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019 menţiunea „îi încetează calitatea de elev”, menţiune ce urmează a fi înlocuită cu „i se suspendă calitatea de elev până la o nouă reverificare a situaţiei medicale”.

Dispune reîncadrarea reclamantei în calitatea de elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca în vederea reluării studiilor doar în situaţia în care, urmare a reverificării situaţiei medicale a acesteia, se constată îndeplinirea baremului medical de către reclamantă.

Reverificarea situaţiei medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, iar reîncadrarea reclamantei, în situaţia în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoţiei pentru care s-a organizat respectivul concurs.

Respinge în rest cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca la plata în favoarea reclamantei a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată acordate proporţional cu soluţia de admitere în parte pronunţată în cauză.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Alba sub sancţiunea nulităţii”.

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax