Connect with us
Publicitate

BLAJ

O tânără din Blaj a pozat nud pentru un pictor, apoi l-a șantajat. Ce pedeapsă a primit după ce a fost prinsă în flagrant

Publicat

pexels-photo-1639627
pexels-photo-1639627

O tânără din Blaj care a pozat nud pentru un pictor din localitate și după aceea l-a santajat cu presupuse relații sexuale a fost condamnată la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni.

În urma șantajului tânăra ar fi obținut de la artistul plastic suma de 15.000 de lei. Tânăra a fost prinsă în urma unui flagrant, în luna ianuarie a anului 2018. 

Pe lângă măsura educativă, magistrații au mai obligat-o pe aceasta la plata sumei de 1100 lei, către artistul plastic, cu titlul de daune morale.

Decizia Judecătoriei Blaj din data de 27 iunie nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Minoră din Blaj, REȚINUTĂ pentru șantaj! A amenințat un pictor cu denunțarea unor presupuse relații sexuale

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie – decembrie 2017, tânăra l-a ameninţat pe un artist plastic din Blaj cu denunţarea unor presupuse relaţii sexuale, în contextul în care a aceasta a fost folosită ca model, pentru realizarea unor opere artistice. Astfel, fata a obţinut de la artistul plastic suma de 15.000 de lei.

(…) aplică inculpatei, măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni cu începere de la data punerii în executare a măsurii, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Alba, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată (…) impune inculpatei, pe durata executării măsurii educative, următoarele obligaţii: – obligaţia de a urma un curs de pregătire şcolară; – obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica cu persoana vătămată  – obligaţia de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta.

Atrage atenţia inculpatei asupra prevederilor art. 123 C.pen., privind consecinţele nerespectării, cu rea-credinţă, a condiţiilor de executare a măsurii educative şi a obligaţiilor impuse, precum şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a supravegherii.

(…) admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă. şi obligă pe inculpată, în solidar cu persoanele responsabile civilmente la plata către partea civilă a sumei de 1100 lei, reprezentând daune materiale.

  (…) obligă inculpata, în solidar cu persoanele responsabile civilmente (…), la plata sumei de 721,90 lei lei în favoarea statului, cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate ( 441,90 lei aferentă fazei urmării penale şi 300 lei aferentă etapei judecăţii) .

(…) obligă inculpata, în solidar cu persoanele responsabile civilmente, la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocaţial” se arată în decizia pe scurt a magistraților de la Judecătoria Blaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax