Connect with us
Publicitate

CUGIR

O tânără din Cugir care a participat la o tâlhărie a rămas blocată în apartamentul victimei. Ce pedepse au dat judecătorii

Publicat

Un bărbat din Cugir a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a tâlhărit un bătrân din oraș. Faptele s-au petrecut în timpul nopții, iar bărbatul a fost ajutat de o tânără, care în timpul tâlhăriei a rămas blocată în apartamentul victimei, iar pentru a o scoate de acolo, tâlharul a trebuit să spargă ușa. 

Totul s-a petrecut în urmă cu mai bine de doi ani, dar magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe acesta, în primă instanță abia în data de 18 aprilie 2022.

De menționat este faptul că bărbatul este plecat din țară și nu a fost găsit de autoritățile române. De asemenea, de când a fost comisă fapta și până la prima sentință, bătrânul și-a retras plângerea față de fata care l-a ajutat pe bărbat să îl tâlhărească.

Ce s-a întâmplat

În noaptea de 23 iunie, în jurul orei 1.20, bărbatul Vasile S., se afla pe stradă alături de o tânără. La un moment dat, cei doi au întâlnit un bătrân de 83 de ani și i-au spus acestuia că îl vor ajuta să ajungă acasă. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a acceptat propunerea celor doi de a-l conduce la locuința sa.

După ce au ajuns la apartamentul bătrânului, acesta i-a poftit pe cei doi în casă. Acolo, tânăra a rămas într-o cameră cu bătrânul, iar Vasile a început să caute bani prin casă.

Bărbatul a găsit ”suma de 5000 de lei din buzunarul unei haine aflate într-un dulap dintr-o altă cameră, precum și un briceag din bucătărie, ieșind din apartament pe casa scării.

Imediat, victima și-a verificat banii, iar după ce a constatat că i-au fost sustrași, a început să strige că va chema poliția. Auzind acestea, coinculpata a încercat să plece de la fața locului, dar a rămas blocată în apartament, iar pentru a-i asigura scăparea, inculpatul  a rupt ușa de la intrare moment în care a lovit victima cauzându-i o rană la nivelul capului, a pătruns în apartament, i-a aplicat o palmă peste față victimei, a prins-o de mână pe și au fugit împreună de la locul faptei, împărțind ulterior suma de 5000 de lei sustrasă, tânăra primind 300 de lei”, se arată în motivarea instanței.

Bătrânul a raportat cazul la poliție, iar o amprentă a lui Vasile a fost găsită la fața locului. De când s-a petrecut fapta, bătrânul s-a împăcat cu fata care a participat la tâlhărie și aceasta nu a mai fost judecată în cauză.

Deși autoritățile au încercat să dea de urmă lui Vasile S. acesta nu a putut fi găsit.

După mai bine de doi ani de la comiterea faptei, bărbatul a fost judecat și găsit vinovat pentru tâlhărie. De asemenea este și recidivist si mai avea de executat un rest dintr-o pedeapsă mai veche.

Drept urmare, pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la 3 ani închisoare şi 617 zile închisoare, în regim de detenţie. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax