Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O tânără în vârstă de 19 ani a murit din cauza gripei. În Alba, 16 cazuri de îmbolnăviri confirmate

Publicat

Reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au anunţat miercuri că o tânără de 19 ani din judeţul Olt a murit din cauza gripei. Numărul deceselor provocate de gripă în sezonul 2017 – 2018 a urcat, astfel, la 129.

În cazul tinerei, a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09: Pacienta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată antigripal. Data decesului, 16 mai.

Tot în luna mai, a mai fost înregistrat decesul unui băiat în vârstă de 13 ani, din judeţul Harghita, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat  antigripal. Data decesului, 5 mai.

În judeţul Alba, până la sfârşitul lunii aprilie, au fost confirmate 16 cazuri de îmbolnăviri cu gripă, două de tip A subtip H1 şi 14 de tip B. La nivel naţional, erau înregistrate 127 de cazuri, cele mai multe în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

În timp ce mulți oameni se întreabă de ce autoritățile nu au declarat epidemie de gripă, specialiştii răspund că în România nu sunt întrunite, în acest moment, criteriile pentru declararea unei epidemii, stabilite de Organizația Mondiala a Sănătății: cel mai important dintre acestea este înregistrarea a 1.500 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori, România fiind departe de aceste cifre.

De asemenea, măsurile de prevenție nu diferă foarte mult în cazul în care ar fi declarată o epidemie, explică specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

surse: cnscbt.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax