Connect with us
Publicitate

AIUD

O tânără turistă a făcut atac de panică și nu a mai putut să coboare de pe Piatra Secuiului. Au intervenit salvamontiștii din Alba

Publicat

Salvamontiștii aflați în serviciu de permanență la punctul Salvamont de la Rimetea (Alba) au fost alertati în jurul orei 17:10, despre faptul că o tânăra în vârsta de 24 de ani, din Sibiu, nu mai poate să coboare de pe Piatra Secuiului spre Colţeşti.

”Din cauza unui cumul de factori cum sunt: ziua toridă, terminarea apei pentru băut, iminenta apropierii unei furtuni și o ușoară căzătură pe traseu, au fost elementele care au făcut-o să intre în panică.

Panta ușor mai accentuata a acelei porțiuni de traseu a sporit sentimentul de nesiguranță” au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

După o hidratare corespunzătoare si câteva discuții pentru liniștire, salvatorii montani ajunşi de urgență la faţă locului, au ajutat-o să coboare întreg traseul, fără a fi nevoiţi să folosească echipamentele specifice de transport în teren accidentat.

”Și astfel, chiar dacă era începătoare în ale turismului pe cărări de munte, cu câteva emoții de intensitate mare, tânăra noastră a reușit sa parcurgă toată Creasta Secuiului pe picioarele sale.

În această perioada caniculară, mulți turiști caută răcoarea pe munte. Ne facem datoria să îi sfatuim pe cei care pornesc pe potecile montane să se echipeze corespunzător, să aibă în rucsac alimente și apă suficiente pentru toată durata parcursului, o mica trusă de prim ajutor, telefon încărcat și ascuns într-un buzunar, puţin antrenament”au adăugat reprezentanții Salvamont.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax