Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O țară din Europa a aprobat utilizarea pe autostrăzi a mașinilor care se conduc singure. Cum funcționeză tehnologia ”hands free”

Publicat

Marea Britanie a devenit prima țară din Europa care a aprobat tehnologia mașinilor ce se conduc singure. Departamentul pentru Transporturi a acordat Ford permisiunea de a folosi tehnologia de asistență pentru șofer pe unele dintre mașinile sale Ford Mustang Mach-E de-a lungul celor 3.700 km de autostrăzi din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Automobilul cere în continuare atenție la drum, dar șoferul își poate lua mâinile de pe volan și își poate îndepărta picioarele de pe pedale.

Cei care se află în mașini model Mach-E 2023 se pot abona la serviciul hands-free și urmează să fie oferite probe gratuite de 90 de zile.

Aceștia pot seta viteza și distanța pe care doresc să o mențină față de mașina din față, notează The Telegraph.

Tehnologia monitorizează marcajele rutiere, indicatoarele de viteză și condițiile de trafic pentru a controla direcția, accelerația, frânarea și poziția pe bandă.

YouTube video

Aceasta se activează atunci când mașina detectează autostrada și se dezactivează când a ieșit de pe autostradă.

Aprobarea a fost acordată de către Departamentul pentru Transporturi pentru Ford după ce compania a împărtășit datele vehiculului și după ce au fost efectuate teste pe drumurile britanice și, în total, pe 100.000 de mile de drumuri europene.

Testele din Marea Britanie au inclus trasee cu pericole precum marcaje de bandă uzate, vreme rea și lucrări rutiere.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax