Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O turistă a MURIT în timp ce se afla în drumeție, pe Masivul Piatra Secuiului, la Rimetea

Publicat

O turistă în vârstă de 50 de ani din Ungaria şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în drumeție pe Masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, a anunţat Serviciul Public Salvamont Alba.

Din primele informații, turista în vârstă de 50 de ani, cetățean maghiar, urca împreună cu un grup pe Masivul Piatra Secuiului. La un moment dat, acesteia i s-a făcut rău. Celelalte persoane din grup au încercat să o ajute și au stropit-o cu apă. După ce și-a revenit, aceasta a continuat urcarea, însă la scurt timp i s-a făcut din nou rău.

Potrivit șefului Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda, salvamontiștii au intervenit la fața locului împreună cu un echipaj SMURD. Aceștia au început manevrele de resuscitare, dar în pofida eforturilor depuse, femeia a decedat.

Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane din Ungaria vizitează zona.

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Revenim cu detalii.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax