Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Oaia merge cu capul în jos pentru că îi e rușine de televiziuni.” Perlele politice ale anului 2017

Publicat

Așa cum nu mai avem generație de aur la Naționala de fotbal, tot așa nu mai avem nici o generație de politicieni cu un nivel de inteligență și moralitate rezonabile. Liderii politici ai anului 2017 sunt personaje șterse, promovate în funcții care sunt mult peste nivelul lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care declarațiile lor publice sunt uneori încărcate de umor involuntar.

De exemplu, ministrul Agriculturii, Petre Daea se desprinde de turma celorlalți miniștri și o face ”de oaie” de câte ori are ocazia. Declarațiile acestuia, la fiecare apariție publică, sunt vânate de jurnaliști, pentru debilitatea lor.

”Nu intru în categoria celor care critică oaia seara şi dimineaţa mănâncă brânză”.

”Oaia este o statuie vie”.

”Eu nu sunt căutător de greşeli, eu sunt căutător de soluţii”.

”Vaca e un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte”.

”Eu pot să traversez calea ferată, dar după ce trece trenul.”

„Au stat în solarii cu foc, cu haine suplimentare peste ei, îmbrăcându-se suplimentar, îmbrăcându-se cu haine mai groase pe ei, cu mâinile. Legumele nu se fac decât în genunchi”.

„Într-un nod îngust nu poate să intre toata apa din Prut și atunci vor rămane doar situațiile neclare”.

„Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapuma cât ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plapumi în România pentru săracii ăștia”.

„O să mergeți cu mine când vreți ca să vă arăt în intimitatea cunoașterii cum se poate determina o producție de grâu văzând doar frunzele. Eu știu unde se caută spicul.”

„Îmi pare rău ca noaptea nu este zi, pentru că aș putea rezolva aproape tot în agricultură.”

„Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guțatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, așa cum spune legea!”

„Dacă vreți, vă iau cu mine pe teren, să vedeți ce lume deșteaptă e în România! Da’ să știți că nici io nu știu unde ajung!”

”Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate.”

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi.”

Liviu Pop, ministrul Educaţiei are și el un loc pe podium.

”Fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”.

”E genunche/regionalismul de la mine de acasă, se spune jenunche!!!”

”Cer anticipat scuze pentru greşelile pe care le-am făcut. Vă asigur că nu voi face nicio eroare. A greşi e omeneşte. Poţi să repari greşeli. Dar să nu faci erori…”

”Rolul elevilor este unul foarte important. Voi sunteţi, şi când spun voi, mă refer la învăţământul liceal, voi trebuie să fiţi promotorii acestei reforme. Vă place cum arăta şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I”.

Deşi ministrul Agriculturii a făcut oaia celebră, puţini îşi amintesc că totul a pornit de la un alt înalt oficial. Mircea Dobre – ministrul Turismului propunea ca oaia să devină… brand de ţară, sătul să vadă doar frunza de stejar pe afişe.

Mircea Dobre, ministrul Turismului: Domnule e un simbol, ne e ruşine cu mioriţa?

Varujan Vosganian și oul neimpozitat: Fiecare ou mâncat de la găina din curte „văduvește” bugetul de cincizeci de bani ! 

Carmen Dan, ministrul de interne

Reporter: Aţi descoperit cine se afla la volan?
Carmen Dan, ministrul de Interne: Vreţi să vă dau eu acum nume şi pronume şi toate cele?
Reporter: Nu vă întreb doar dacă aţi aflat.

Concluzia o trage cel mai bine, ministrul de Externe care a explicat ce îl recomandă pentru funcţia din Palatul Victoria. Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe: Mă califică faptul că sunt calificat în acest domeniu.

Viorel Cataramă, fost lider PNL – ”Sunt aicea printre noi, în această sală, tineri care au murit în Revoluţia din Decembrie 1989”

Monica Macovei, europarlamentar – ”M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela”

De ziua limbii române, europarlamentarul Maria Grapini, a scris pe facebook: ”Azi, de Ziua limbii române aş vrea să decidem care este imagine câştigătoare ca imagine propusă pentru a fi imaginea României”.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax