Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii de știință: Uleiurile esențiale ar putea fi noile antibiotice

Publicat

uleiuri

Confruntați cu bacterii din ce în ce mai rezistente la medicamente, oamenii de știință și agricultorii caută acum extracte de plante pentru a menține oamenii și animalele sănătoase.

Uleiurile esențiale ne duc cu gândul la lumânările parfumate, dar beneficiile lor dincolo de relaxare sunt mai puțin cunoscute. Uleiurile esențiale sunt, în cele din urmă, extracte de plante – folosite în produse de curățare și produse de îngrijire personală și sunt principalul ingredient în unele produse de combatere a dăunătorilor și unele medicamente. Acestea sunt folosite în industria alimentară datorită potențialului lor de conservare împotriva agenților patogeni proveniți din alimente – datorită proprietăților lor antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.

Diverse uleiuri au fost, de asemenea, dovedite a trata în mod eficient o gamă largă de probleme de sănătate comune, cum ar fi greața și migrenele. S-a constatat, de asemenea, că acestea sunt suficient de puternice pentru a ucide celulele canceroase umane de sân, colon, și altele. O serie de studii promițătoare și reale au fost efectuate pe oameni și alte animale, deși cea mai mare parte a cercetărilor din acel domeniu până acum au fost efectuate în laborator.

Vor fi necesare mai multe studii controlate înainte ca unele dintre aceste aplicații să fie disponibile publicului, dar între timp oamenii de știință au descoperit rezultate interesante într-o altă zonă de utilizare: contracararea rezistenței la antibiotice.

Rezistența la antibiotice din cauza rezistenței antimicrobiene este potențial una dintre cele mai importante provocări cu care se vor confruntă comunitățile medicale și de sănătate animală în secolul 21, spune dr. Cyril Gay, liderul principal al programului național de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) Serviciul de cercetare agricolă.

sursa: theatlantic.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax