Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii de știință: Uleiurile esențiale ar putea fi noile antibiotice

Publicat

uleiuri

Confruntați cu bacterii din ce în ce mai rezistente la medicamente, oamenii de știință și agricultorii caută acum extracte de plante pentru a menține oamenii și animalele sănătoase.

Uleiurile esențiale ne duc cu gândul la lumânările parfumate, dar beneficiile lor dincolo de relaxare sunt mai puțin cunoscute. Uleiurile esențiale sunt, în cele din urmă, extracte de plante – folosite în produse de curățare și produse de îngrijire personală și sunt principalul ingredient în unele produse de combatere a dăunătorilor și unele medicamente. Acestea sunt folosite în industria alimentară datorită potențialului lor de conservare împotriva agenților patogeni proveniți din alimente – datorită proprietăților lor antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.

Diverse uleiuri au fost, de asemenea, dovedite a trata în mod eficient o gamă largă de probleme de sănătate comune, cum ar fi greața și migrenele. S-a constatat, de asemenea, că acestea sunt suficient de puternice pentru a ucide celulele canceroase umane de sân, colon, și altele. O serie de studii promițătoare și reale au fost efectuate pe oameni și alte animale, deși cea mai mare parte a cercetărilor din acel domeniu până acum au fost efectuate în laborator.

Vor fi necesare mai multe studii controlate înainte ca unele dintre aceste aplicații să fie disponibile publicului, dar între timp oamenii de știință au descoperit rezultate interesante într-o altă zonă de utilizare: contracararea rezistenței la antibiotice.

Rezistența la antibiotice din cauza rezistenței antimicrobiene este potențial una dintre cele mai importante provocări cu care se vor confruntă comunitățile medicale și de sănătate animală în secolul 21, spune dr. Cyril Gay, liderul principal al programului național de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) Serviciul de cercetare agricolă.

sursa: theatlantic.com


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate