Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii de știință: Uleiurile esențiale ar putea fi noile antibiotice

avatar

Publicat

Publicitate
uleiuri

Confruntați cu bacterii din ce în ce mai rezistente la medicamente, oamenii de știință și agricultorii caută acum extracte de plante pentru a menține oamenii și animalele sănătoase.

Uleiurile esențiale ne duc cu gândul la lumânările parfumate, dar beneficiile lor dincolo de relaxare sunt mai puțin cunoscute. Uleiurile esențiale sunt, în cele din urmă, extracte de plante – folosite în produse de curățare și produse de îngrijire personală și sunt principalul ingredient în unele produse de combatere a dăunătorilor și unele medicamente. Acestea sunt folosite în industria alimentară datorită potențialului lor de conservare împotriva agenților patogeni proveniți din alimente – datorită proprietăților lor antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.

Diverse uleiuri au fost, de asemenea, dovedite a trata în mod eficient o gamă largă de probleme de sănătate comune, cum ar fi greața și migrenele. S-a constatat, de asemenea, că acestea sunt suficient de puternice pentru a ucide celulele canceroase umane de sân, colon, și altele. O serie de studii promițătoare și reale au fost efectuate pe oameni și alte animale, deși cea mai mare parte a cercetărilor din acel domeniu până acum au fost efectuate în laborator.

Vor fi necesare mai multe studii controlate înainte ca unele dintre aceste aplicații să fie disponibile publicului, dar între timp oamenii de știință au descoperit rezultate interesante într-o altă zonă de utilizare: contracararea rezistenței la antibiotice.

Rezistența la antibiotice din cauza rezistenței antimicrobiene este potențial una dintre cele mai importante provocări cu care se vor confruntă comunitățile medicale și de sănătate animală în secolul 21, spune dr. Cyril Gay, liderul principal al programului național de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) Serviciul de cercetare agricolă.

sursa: theatlantic.com

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr din Alba. A prezentat polițiștilor o legitimație falsă de cămin

avatar

Publicat

politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba, este cercetat de polițiștii din Cluj-Napoca pentru că a prezentat o legitimație falsă de cămin. Fapta s-a întâmplat în urma unui control la căminele studențești din Mărăști.Potrivit IPJ Cluj ,un tânăr de 21 ani, jud. Alba, a prezentat o legitimaţie de cămin ca fiind a sa, desi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TOP 2018 – universități din România. Pe primul loc, universitatea preferată de majoritatea absolvenților din Alba

avatar

Publicat

universitatea babes bolyai iarna ubb

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca domină și în acet an clasamentul universităților din România. Pe locul al doilea se află Universitatea din București, iar pe al treilea este Universitatea Politehnică din București. Clasamentul a fost publicat de Asociația Cercetătorilor Ad Astra și arată situația instituțiilor de învățământ superior din România, pe baza a 9 rankinguri internaționale.26 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Botoşani, suspect de înşelăciunie, prins de jandarmii din Alba, după ce a furat dintr-un magazin

avatar

Publicat

actiune politie

Un bărbat din Botoşani a fost identificat de doi jandarmi aflaţi în timpul liber, ca suspect într-un caz de înşelăciune. Şi-au sesizat colegii şi, luat la întrebări, bărbatul nu a recunoscut fapta de înşelăciune, dar a admis că furase un telefon mobil din incinta magazinului Penny din Alba Iulia – cartier Ampoi I. Potrivit Jandarmeriei Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care un vânător din Alba doboară un mistreț, pe un domeniu de lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

vanatoare

Un vânător din Alba a surprins momentul în care doboară un mistreț, pe un domeniu de vânătoare din zona Berghin, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia. Acesta a tras două focuri, ambele nimerind ținta în mișcare. Totul a fost surprins de camera de filmat pe care o purta pe cap. Vînătoarea a fost organizată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate