Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii de știință: Uleiurile esențiale ar putea fi noile antibiotice

avatar

Publicat

Confruntați cu bacterii din ce în ce mai rezistente la medicamente, oamenii de știință și agricultorii caută acum extracte de plante pentru a menține oamenii și animalele sănătoase.

Uleiurile esențiale ne duc cu gândul la lumânările parfumate, dar beneficiile lor dincolo de relaxare sunt mai puțin cunoscute. Uleiurile esențiale sunt, în cele din urmă, extracte de plante – folosite în produse de curățare și produse de îngrijire personală și sunt principalul ingredient în unele produse de combatere a dăunătorilor și unele medicamente. Acestea sunt folosite în industria alimentară datorită potențialului lor de conservare împotriva agenților patogeni proveniți din alimente – datorită proprietăților lor antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.

Diverse uleiuri au fost, de asemenea, dovedite a trata în mod eficient o gamă largă de probleme de sănătate comune, cum ar fi greața și migrenele. S-a constatat, de asemenea, că acestea sunt suficient de puternice pentru a ucide celulele canceroase umane de sân, colon, și altele. O serie de studii promițătoare și reale au fost efectuate pe oameni și alte animale, deși cea mai mare parte a cercetărilor din acel domeniu până acum au fost efectuate în laborator.

Vor fi necesare mai multe studii controlate înainte ca unele dintre aceste aplicații să fie disponibile publicului, dar între timp oamenii de știință au descoperit rezultate interesante într-o altă zonă de utilizare: contracararea rezistenței la antibiotice.

Rezistența la antibiotice din cauza rezistenței antimicrobiene este potențial una dintre cele mai importante provocări cu care se vor confruntă comunitățile medicale și de sănătate animală în secolul 21, spune dr. Cyril Gay, liderul principal al programului național de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) Serviciul de cercetare agricolă.

sursa: theatlantic.com

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate