Connect with us
Publicitate

ABRUD

Abrudenii au donat 20.000 de lei pentru 4 copii rămași fără mamă după un accident de circulație

Publicat

familia narita Comunitatea locală din Abrud s-a unit în jurul unei tragedii care a lovit o familie din zonă. S-au mobilizat și, alături de primar încearcă să-i ajute pe cei patru copii mici care au rămas fără mamă, după un accident de circulație provocat de tatăl lor. Până acum, oamenii au strâns 20.000 de lei, prima parte a sumei necesare pentru a le oferi o casă în oraș. Copiii au mai primit rechizite pentru începutul de an școlar și hăinuțe noi.

Un cumplit accident de mașină a distrus o familie din Sohodol. Mama, Petronela Narița, și-a pierdut viața după ce mașina condusă de soțul ei, băut și fără permis de circulație, s-a răsturnat. Tatăl, Flavius Narița, a ajuns după gratii. Victime ale accidentului pot fi considerați însă și cei patru copii, rămași în grija bunicii din partea tatălui: Flavia (12 ani), Ianis (10 ani), Andreea (9 ani) şi Darius (6 ani).

”Eu le știu familia foarte bine. O familie normală, fericită. Săraci dar mama lor avea grijă de ei, îi iubea și erau tot timpul curați. Și tatăl avea grijă de ei, îmi pare tare rău de ce s-a întâmplat” a spus o femeie din Abrud, care i-a ajutat financiar dar a refuzat să îi fie făcut public numele.

Nicolae Simina- Abrud Nu erau bogați, spun oamenii din zonă, dar își îngrijeau copiii și îi făceau să nu simtă lipsurile. ”Erau o familie fericită” spune primarul din Abrud, Nicolae Simina, unchiul femeii care a decedat. Din păcate însă, într-o zi din vara acestui an, totul s-a năruit. Șocul asupra celor mici a fost extraordinar și, în timp, în loc să se amelioreze, s-a accentuat. Instanța a decis eliberarea sub control judiciar a lui Flavius Narița, care s-a întors temporar la copii, însă și acesta este afectat de o greșeală pe care nu și-o va ierta niciodată.

Primarul din Abrud, a decis să se implice și să strângă comunitatea locală în jurul acestui caz deosebit. A deschis un cont pe numele fratelui său, în care oamenii au fost invitați să doneze bani pentru cei mici. S-au strâns până acum 20.000 de lei, începutul unei sume cu care primarul plănuiește să cumpere pentru copii o casă veche în Abrud, ”ca să nu mai facă naveta la școală pentru că nu se știe ce va fi în viitor” și pe care să o renoveze, eventual cu ajutorul altor oameni care pot ajuta cu muncă, cu materiale sau cu bani.

De asemenea, tot el s-a ocupat ca micuții să meargă în continuare la școală: le-a cumpărat ce a fost nevoie pentru ca aceștia să poată intra cu bine în anul școlar. Alți oameni din zonă le-au donat haine noi. ”Copiii învață foarte bine, fetița cea mare a luat premiul I. Da, au fost foarte afectați de ce s-a întâmplat, după ce a trecut șocul inițial, au fost și mai supărați” a spus primarul Nicolae Simina.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax