Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii legii au demarat acţiunea „Scutul Pădurii”: Amenzi de peste 80.000 de lei pentru tăietorii ilegali de arbori

Publicat

 În perioada 16-18 aprilie , poliţiştii din Alba au acţionat în cadrul Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii”. Scopul acţiunii a fost prevenirea şi combaterea tăierii şi prelucrării ilegale de material lemnos iar amenzile aplicate de oamenii legii depăşesc 80.000 de lei.

În perioada 16-18.04.2013, poliţiştii de ordine publică împreună cu poliţiştii de investigare a fraudelor, în colaborare cu lucrătorii silvici şi cei ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, au organizat o acţiune cu efective mărite în scopul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi au controlat 55 de agenţi economici ce au ca şi obiect de activitate exploatarea şi/sau prelucrarea materialului lemnos, au efectuat 21 de controale în fondul forestier şi au verificat în trafic autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de 81.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la Legea 46 din 2008 (Codul Silvic) şi a fost confiscată cantitatea totală de 242 metri cubi material lemnos, în valoare de 40.281 lei.

 Exemple:

În data de 18.04.2013, poliţiştii de investigare a fraudelor din Sebeş, au efectuat o verificare la o societate comercială cu punct de lucru în Petreşti. Cu această ocazie s-a constatat că în incinta punctului de lucru era depozitată cantitatea de 138 mc material lemnos (buştean specia larice) pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi s-a dispus măsura reţinerii, în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. interesatu

    sâmbătă, 20.04.2013 at 14:14

    Amendatii au fost cei neanuntati. Ceilalti isi vad de treaba in continuare. Praf in ochi ca de obicei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax