Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii legii, prezenți în tabăra școlară din localitatea Cetea. Acțiuni de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților

Publicat


jandarmi scoala altfel În baza prevederilor Planului Campaniei Naționale de Prevenire a Faptelor Antisociale „VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, în data de 25 iulie personalul specializat din cadrul I.J.J Alba în parteneriat cu IPJ Alba, ANA – filiala Alba și ANTIP – Centrul Regional Alba Iulia va executa activități de prevenire a faptelor antisociale, cu elevii aflați în tabăra școlară din localitatea Cetea, jud. Alba.

Scopul activităților desfășurate este de a preveni anumite manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale. Deasemenea se dorește creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale unor asemenea comportamente antisociale precum și informarea cu privire la modalitățile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoștință sau cărora le-au căzut victime.

Astfel vor fi prezentate anumite teme specifice precum “Infracțiuni contra integrității corporale”, “Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile”, “Infracțiuni contra patrimoniului” precum și anumite contravenții prevăzute de Legea nr. 61/1991.
Obiectivele prezentei campanii de prevenire a faptelor antisociale se vor realiza prin discuții libere cu elevii, prezentarea unor înregistrari video cu caracter educativ și distribuirea unor pliante.
Astfel de activități s-au desfășurat și în perioada anterioară cu elevii din cadrul altor tabere din județul Alba, atât în mediul urban cât și în mediul rural, Jandarmeria Alba dorind să continue acest demers şi în viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate