Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” – răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate

Publicat

card sanatate

Răspuns cinic al CNAS, în contextul în care pentru a 17-a zi la rând, platforma online care gestionează cardurile naționale de sănătate este total blocată. ”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem” a spus purtătorul de cuvând al instituției.

Pacienții reclamă că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac, fără a le putea valida în sistem”.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care conform ministrului Sănătății este responsabilă de funcționarea sistemului, se scuză și spune că face toate eforturile pentru a reporni sistemul.

”Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, declară la RFI purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici. Pe de altă parte, el afirmă: ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Sistemului național care gestionează funcționarea cardurilor de sănătate este blocat pentru a 17-a zi la rând.  După cum spun reprezentanții medicilor de familie din zona București-Ilfov, el este complet blocat de la 1 iulie, în timp ce CNAS susține că sunt probleme începând cu 5 iulie.

În acest condiții, atât medicii, cât și pacienții au ajuns într-o situație disperată.

Într-o intervenție la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, spune că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial. Contactați de RFI, reprezentanții medicilor de familie declară însă că mulți medici se tem să procedeze astfel din cauza amenzilor mari care s-au dat în situații similare din trecut.

”Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, mai afirmă Daniel Osmanovici, care spune că s-au făcut în ultimele zile teste de repornire a sistemului.

Chestionat în legătură cu situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Știrea pe larg și interviul audio pe: rfi.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax