Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victimele unor greșeli ale medicilor pot primi despăgubiri de la compania de asigurări. Vezi precizările ministrului Nicolăescu

Publicat

Oamenii pot fi despăgubiți de companiile de asigurare medicală, dacă au fost victimele unui act de malpraxis, însă ei nu citesc legea și nu știu că au dreptul să își încaseze asigurările. Aceasta este declarația ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, care a mai anunțat că pentru a diminua numărul pacienților care au fost victime ale unor diverse greșeli comise de medici, intenționează să schimbe legislația în următoarele 6 luni.

„Statistic vorbind, avem un număr de cazuri de malpraxis mai mic decât în alte ţări din Uniunea Europeană. Totuşi, am convenit, împreună cu Colegiul Medicilor din România şi cu Colegiul Medicilor din Bucureşti să facem un grup de lucru pentru a revizui legislaţia actuală. Vrem să vedem de ce legislaţia actuală nu are suficiente prevederi care să micşoreze numărul de cazuri şi care să facă o sancţionare mai rapidă”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului, companiile de asigurări au încasat o mulțime de bani dar nu au făcut nicio plată către persoanele victime ale unei greșeli a medicului. Din acest motiv, acesta plănuiește întâlniri cu comisia de supraveghere a asiguratorilor, pentru a stabili niște modalităţi prin care un bolnav care are de suferit din cauza unui malpraxis să poată să fie despăgubit.

Astfel, ministrul intenționează să pună în dezbatere publică un nou proiect de lege până la jumătatea anului 2013, potrivit Mediafax, iar printre noile puncte, vor fi și niște criterii clare pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de culpă medicală sau a suspiciunilor de culpă medicală, dar și a modului de stabilire şi aplicare a sancţiunilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax