Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oana Badea are o soluție la problema „Bacului ilegal”. O va transmite parlamentarilor

Publicat

Oana Badea a fost prezentă vineri la Alba Iulia în prima conferință de presă în calitate de primar al municipiului Aiud. Pe lângă prezentarea investițiilor din acest an pe care le are prevăzute pentru dezvoltarea comunității, aceasta a explicat și declarațiile făcute în ultima perioadă cu privire la Bacalaureat. Oana Badea spune că are o soluție pentru a scoate examenul din ilegalitate, pe care o va transmite Ministerului Educației. 

Fost secretar de stat în Ministerul Educațiai și cadru didactic cu experiență, Oana Badea a explicat de ce acest examen se desfășoară anul acesta „sub semnul ilegalității”.

„Argumentele mele sunt clare, nu au fost niciodată combătute de reprezentanții ministerului, există două comunicări publice ale ministrului, care sunt jenante, pentru că nu răspund atacurilor de legalitate. Nici un comunicat nu lămurește de ce absolvenții care trebuiau să susțină Bac-ul nu există în promoția curentă dar ei totuși susțin examenul. Ne ducem la temeiul legal, deci se prevede că pot susține examenul de Bacaluareat absolvenții din promoția curentă, în februarie nu există niciun absolvent, așadar când spunem cine susține Bac-ul, nevând absolvenți din promoția curentă, înseamnă că toți cei care susțin examenul, chiar din probele de competențe, o fac în mod ilegal”, spune Oana Badea.

Acesta a precizat că a adus în atenție această problemă pentru că nu vrea ca vreun elev care susține examenul anul acesta să aibă de suferit pe viitor. Mai mult, potrivit acesteia, elevii au completat în luna februarie o cerere tip prin care declară că sunt absolvenți de liceu.

„Este eroarea ministerului, pe care trebuie să o îndrepte. Ministerul trebuie să clarifice inadvertenţele care nu sunt mici și țin de legalitatea examenului, prin măsuri care sunt la îndemână”, mai spune Badea.

Fostul secretar de stat are și o soluție despre care spune că este destul de simplă, pe care o va înainta parlamentarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mecaniculauto

    vineri, 16.02.2018 at 19:50

    Soluția cea mai simplă ar fi ca d-na fostă învățătoare să predea materii cu profil economic (specialitatea pe care a obținut-o, destul de târziu, e drept) și nu comunicare=îndoctrinare elevi cu politica înșelătoare a Pedeului…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax