Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oana Badea: „Banii publici pentru decontul navetei elevilor au fost distribuiți inegal”. Vezi reacția inspectorului Sandea

Publicat

YouTube video

Problema nedecontării transportului la școală pentru elevii navetiști în ultimele opt luni a fost adusă în discuție de Oana Badea, profesor la Colegiul Tehnic Aiud și fost secretar de stat în Ministerul Educației, în conferința de presă de la sediul PDL Alba. Aceasta susține că banii alocați de Guvern pentru decont au fost distribuiți inegal la liceele din Alba, ceea ce a dus ca în anumite licee decontul să se facă integral, iar în altele, abia pentru 2-3 luni.

De cealaltă parte, inspectorul școlar general Dorin Sandea declară că sumele au fost virate în același procent la fiecare liceu, iar eventualele diferențe au apărut în interiorul instituțiilor de învățământ.

„În Alba, există încă mari restanțe dar acestea nu sunt uniforme și tocmai acest fapt reprezintă o mare problemă. Banii publici au fost repartizați discreționar, netransparent, fără a fi cunoscute criteriile pentru care unui liceu i s-a decontat mai mult decât altuia. Vorbim foarte tranșant despre încălcarea legii, despre discriminare între același tip de beneficiari în raport cu un drept prevăzut echitabil. Astfel sunt situații în care unor elevi li s-au decontat doar 2 luni din acest an școlar, în timp ce altora decontul s-a li s-a asigurat integral”, a declarat Oana Badea în conferința de presă.

În plus, aceasta a cerut prefectului să se autosesizeze și să lămurească opinia publică cu privire la „această discriminare grosolană practicată de ISJ Alba”.

Inspectorul școlar general: „Nu au existat unități privilegiate”

„Tot ce înseamnă decontarea abonamentelor de navetă au primit bani în același procent din necesarul pe care îl au, iar majoritatea cred că au acoperit integral, sau aproape integral, în funcție de numărul de navetiști necesarul pentru anul calendaristic 2012. Nu au existat unități privilegiate din acest punct de vedere”. Inspectorul a mai declarat că nu se știe când vor fi virați banii.

Întrebat care sunt liceele unde decontul navetei a fost acoperit integral, inspectorul a spus că nu există un asemenea liceu în Alba și că toate au primit același procent din bani. „Le-am recomandat școlilor să distribuie banii fără părtinire tuturor copiilor”, a mai spus prof. Sandea. Cât despre declarația Oanei Badea, potrivit căreia în liceul în care lucrează, unii copii au primit suma integrală, pentru că banii s-au distribuit în ordine alfabetică, inspectorul i-a solicitat o listă cu elevii respectivi, pentru a putea face o verificare.

Vedeți mai jos explicațiile complete ale inspectorului școlar general Dorin Sandea și ale Oanei Badea:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. liliana

    vineri, 28.06.2013 at 10:31

    Vai da ce corecta e duduia! Cand era ea la conducere era perfect, nu!? Chiar de banii copiilor o doare pe ea? Interesul politic e mai mult decat bunul simt.-

    • dana

      vineri, 28.06.2013 at 20:46

      Chiar ca e corecta. Nu e prima data cand vorbeste in spatiul public despre acest subiect si spune adevarul. Asta conteaza mai mult decat rautatile tale gratuite… duduie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax