Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Oana Badea, despre redeschiderea unităților de învățământ: Este un proces, nu vor reveni la școală toți elevii în același timp


Publicat

Oana Badea, primarul municipiului Aiud și fost secretar de stat în Ministerul Educației a explicat luni dimineața, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, cum ar putea fi redeschise unitățile de învățământ. 

Potrivit acesteia, învățământul superior ar putea fi redeschis primul, iar mai apoi clasele a VIII-a și a XII-a ar putea reveni în preuniversitar.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020, clasa a VIII-a: O nouă serie de teste de antrenament. Modele de subiecte la Română și Matematică

„Referitor la redeschiderea unităților de învățământ:

1. Este un proces.

2. Nu pot reveni toate categoriile de educabili în aceeași timp;

3. Învățământul superior ar putea fi redeschis primul;

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Baremele pentru al doilea set de teste de antrenament. Variante de notare pentru clasa a VIII-a

4. Clasele a VIII-a și a XII-a, doar ele, ar putea reveni în preuniversitar, cu respectarea normelor de siguranță și distanțare socială. Asta presupune proceduri interne în școli. Școlile din urban sunt suprapopulate. Purtarea corecta a măștii și mănușilor precum și îndepărtarea corectă a acestora, NU sunt automatisme pentru adulți, cu atât mai puțin pentru un copil. Responsabilitatea fiind imensă pentru școală, necesită proceduri.

5. Încheierea situației școlare poate fi realizată pe o instrucțiune specifică acestui an școlar emisă de minister. Nu materia este prioritatea acum. Acolo unde sunt module, media primului semestru poate fi chiar medie anuală”, a scris Oana Badea, pe Facebook. 

Citește și BACALAUREAT 2020: NOI teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Variante de subiecte, pe materiiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mihail David, candidatul USR PLUS pentru șefia Consiliului Județean Alba. Negocieri în interiorul alianței

Publicat

Mihail David, președintele formațiunii politice PLUS Alba, și-a anunțat într-o conferință de presă susținută joi, 9 iulie, candidatura pentru șefia Consilului Județean Alba, din partea alianței USR PLUS.

Înainte de debutul pandemiei de coronavirus la nivel național, președintele USR Alba, Beniamin Todosiu își anunțase intenția de a candida pentru aceeași funcție, dar se pare că în urma unor negocieri la nivel județean, candidatura a revenit președintelui PLUS.

Todosiu a infrimat că la nivel județean ar fi existat tensiuni între cele două formațiuni politice și că nu a fost vorba despre orgolii în ceea ce privește candidatura pentru Consiliul Județean, ci despre o împărțire strategică: USR a venit cu candidatul pentru Primăria Alba Iulia – Gabriel Pleșa, iar PLUS cu Mihail David care a intrat în lupta directă pentru Consiliul Județean.

David a declarat că obiectivul alianței este câștigarea Consiliului, chiar dacă îl au de înfruntat pe actualul președinte, Ion Dumitrel, care recent și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la șefia instituției.

De asemenea, Beniamin Todosiu a mai spus că alianța USR PLUS are momentan 47 de echipe de campanie la nivel județean.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă sunt în discuții cu personaje politice din alte partide care vor să treacă la alianța USR PLUS, Todosiu a confirmat acest fapt.

Mai exact, Todosiu a spus că sunt în tratative cu mai mulți politicieni din județ, care vor să treacă de la PNL sau PMP în alianță.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: RESTRICȚII de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu.

Între orele 08:00 – 15:00, la kilometrul 251, pe sensul de deplasare Sebeș-Sibiu, în dreptul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, fiind restricționată a doua bandă.

De asemenea, tot pe sensul către Sibiu al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 269, în zona localității Săliște, județul Sibiu, vor avea loc astăzi, în intervalul orar 11:00 – 12:00, lucrări de mentenață a suprafeței de rulare, fiind restricționate benzile unu și doi.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO ȘTIREA TA: Incendiu de vegetație scăpat de sub control, la Unirea. Fumul gros este vizibil din drumul național

Publicat

Un incendiu de vegetație a scăpat de sub control la Unirea, în zona cimitirului, a transmis un cititor Alba24. Incidentul a fost semnalat joi, în jurul orei 10:30.  

Fumul gros este vizibil de la distanță mare, din drumul național.

În momentul transmiterii imaginilor, pompierii nu fuseseră încă chemați la fața locului.

În perioade de caniculă, la temperaturi mari la nivelul solului, incendiile de vegetație sunt și mai greu de stins.

Pompierii avertizează cu privire la acest lucru și solicită populației să nu aprindă focuri în zone în care există pericol de extindere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Au început reparațiile la podul de peste râul Mureș, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Cât vor dura lucrările

Publicat

La Alba Iulia au început, în noaptea de miercuri spre joi, lucrările de reparații la podul de peste râul Mureș. Rosturile de dilatație, cârpite anul trecut cu puțin asflat, s-au dovedit a fi o lucrare de mântuială, iar problemele au început să reapară în urma cu aproape o lună.

Potrivit deputatului Florin Roman, se va lucra timp de 4 – 5 zile, pe timp de noapte, pentru a evita ambuteiajele. 

Calitatea de mântuială a lucrărilor efectuate în urmă cu un an pune la grea încercare nervii celor 50.000 de șoferi care tranzitează zilnic Alba Iulia. Joi dimineața, coloana de autovehicule pe sensul Alba Iulia – Sebeș se întindea, pe două benzi de circulație, pe o porțiune de aproximativ 800 de metri, pe strada Regimentul V Vânători.


„Deși contractul prevedea un termen de 90 de zile de la solicitarea de reparație, lucrarea fiind în garanție, cu sprijinul ministrului Lucian Bode, am reușit să-i <mobilizăm> pe constructori în doar două zile de la semnalarea problemei”, a transmis Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate