Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oana Badea intră de vineri în grevă japoneză: „271 de elevi din Alba nu pot beneficia de burse din cauza faptului că Guvernul întârzie să emită hotărârea”

Publicat

YouTube video

Peste 12.400 de elevi din țară înscriși în învățământul profesional, dintre care 271 de copii din Alba nu pot beneficia de burse de studiu, din cauza faptului că Guvernul întârzie să emită hotărârea ce reglementează acordarea acestor burse. Acesta este semnalul de alarmă pe care îl trage Oana Badea, care a anunțat deja că, începând de vineri, va intra în grevă japoneză.

Oana Badea, profesoară la un colegiu tehnic din Aiud şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei a ţinut să aducă în atenţie problemele elevilor cărora le este dirigintă și care, din cauza unor reglementări legale, nu pot beneficia de burse, deși au trecut câteva săptămâni de la începerea anului școlar.

„Sunt 12.451 de elevi înscriși în învățământul profesional care nu pot beneficia de burse întrucât Guvernul Ponta nu și-a găsit timp să emită această hotărâre de Guvern. Din acest total, 271 de copii sunt elevi înscriși în județul Alba. Nu a existat nicio grijă pentru acest cerc de oameni, vorbim de copii înscriși în învățământul profesional, cel pe care doamna ministru l-a făcut și desfăcut în mod nemeritat, cel care s-a reînființat în acest an școlar și care în sfârșit aduce o ofertă pentru elevii care nu  trebuiau să aibă parcurs liceu ci dobândirea unei meserii. De mâine, la școală mă găsiți cu însemnele japoneze și este în semn de solidaritate cu clasa căreia îi sunt diriginte. Am ales să fiu diriginte la o clasă profesională, eu fiind titulară a unui colegiu tehnic. Elevii mei mă întreabă zilnic, ce facem, au văzut tot elanul celor care și-au depus dosarele pentru obținerea banilor de liceu și ei nu pot beneficia de aceste burse. De la începutul anului școlar sunt aproape 5 săptămâni, timp în care trebuia să se facă ceva. De la 1 septembrie, bursele lor trebuiau să fie rezolvate”, a declarat Oana Badea.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax