Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oana Badea: „Nici în anul școlar 2013-2014 elevii de liceu nu vor beneficia de manuale gratuite, deși au acest drept prin lege”

Publicat

În conferința de presă a PDL Alba, Oana Badea a ridicat problema lipsei gratuității manualelor pentru elevii de liceu, pentru clasele a XI-a și a XII-a, dar și pentru elevii claselor a IX-a și a X-a, de la specializările economice. Fostul inspector școlar general adjunct, Marcel Stan, a estimat că, pentru un an școlar, elevii de liceu trebuie să plătească din propriul buzunar aproximativ 150-200 lei pentru a-și achiziționa manualele.

„Nici în anul școlar 2013-2014, elevii nu beneficiază de manuale gratuite, pentru clasele a XI-a și a XII-a. Textul Legii Educației Naționale prevede clar că învățământul liceal de stat este generalizat și gratuit și în aceste condiții toți elevii trebuie să beneficieze de manuale gratuite”, a declarat Oana Badea.

Oana Badea a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Alba, care, potrivit acesteia este împuternicit să încheie contracte de retipărire a manualelor școlare, cu încadrarea în fondurile bugetare, să precizeze ce demersuri a întreprins în vederea respectării gratuității manualelor și în ciclul superior al învățământului.

„În domeniul economic, elevii claselor a IX-a și a X-a nu beneficiază de manualele la care au dreptul gratuit. Acești copii își cumpărăr manuale deoarece nu s-a actualizat lista cu titluri necesare elevilor de la economic. Atunci când școlilor li se cere să facă solicitatea necesarului de carte, în lista pe care le-o pune la dispoziție ministerul nu există titlurile de care au ei nevoie. În consecință, sunt obligați să își cumpere manualele”, a mai precizat Badea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax