Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Obiecte textile salvate de arheologi din săpăturile de la Alba Iulia şi Sebeş, expuse la Muzeul Unirii

Publicat

Muzeul Naţional al Unirii a vernisat, miercuri, expoziţia „Obiecte textile salvate prin conservare – restaurare”, moment cuprins în programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Vizitatorii instituţiei de cultură au acces la obiecte textile restaurate în cadrul laboratorului de restaurare a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, pe parcursul a trei decenii de activitate.

Obiectele datate în secolul XVIII provin din săpături arheologice de salvare, de la Alba Iulia şi Sebeş. Tot cu această ocazie, pot vizualizate steaguri aparţinând unor societăţi culturale sau steaguri de breaslă, textile de factură religioasă şi nu în ultimul rând obiecte de artă decorativă şi textile etnografice.

Această manifestare este adresată atât specialiştilor, cât şi publicului larg, care are posibilitatea să descopere prin imagini etapele parcurse de piese de la faza de degradare până la finalizarea procesului de restaurare.

Realizată de un colectiv de specialişti – Sorina Voju, Ileana Partenie, Dan Anghel, Viorica Pîrv şi Daniela Zudor -, expoziţia este însoţită şi de un catalog care şi-a propus prezentarea celor mai reprezentative piese textile ce au trecut prin procesele de restaurare ale laboratorului muzeului albaiulian.

Manifestarea este organizată în cadrul programului dedicat Zilei Naţionale a României, de către Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului Judeţului Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
Expoziţia este găzduită de muzeul albaiulian în perioada 23 noiembrie – 12 decembrie 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax