Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Obligațiile locatarilor din casele care au curți interioare. Avertisment cu privire la accesul mașinilor de pompieri

Publicat

porti cute interioara

Avertisment al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru toți cei care locuiesc în case care formează curți interioare, dar și pentru dezvoltatorii imobiliari care vor să construiască asemenea imobile. Aceștia trebuie să asigure posibilitatea mașinilor de pompieri de a intra în aceste curți. Astfel, căile de acces trebuie să aibă 3 metri lățime și 3,5 metri înălțime. De asemenea, accesul nu trebuie să fie blocat de mașini. 

”Toate construcțiile trebuie să asigure accesul prompt și eficient al pompierilor pentru intervenția în caz de incendiu. Aceasta este o obligație legală pe care o readucem în atenția investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari.Reamintim prevederile Hotărârii Guvernului nr. 525 din 1996 pentru aprobarea Regulamentului General de Urbanism, care specifică toate normele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească în mod obligatoriu construcțiile:

Pentru toate categoriile de construcții și amenajări se vor asigura accese pentru intervenții în caz de incendiu, dimensionate conform normelor pentru trafic greu. În cazul construcțiilor ce formează curți interioare, asigurarea accesului vehiculelor de pompieri se va face prin ganguri cu o lățime minimă de 3 m și o înălțime de 3,5 m. Accesele și pasajele carosabile nu trebuie să fie obstrucționate prin mobilier urban și trebuie să fie păstrate libere în permanență.

Totodată, readucem în atenția conducătorilor de autovehicule: parcarea sau staționarea în locuri neamenajate poate obstrucționa sau chiar împiedica intervenția pentru salvarea vieților și bunurilor aflate în pericol!” se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax