Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Obligațiile producătorilor agricoli care vând în piețe. Ce trebuie menționat pe eticheta produsului și documente obligatorii

Publicat

tarabe piata

Proiectul de lege adoptat de Parlament privind etichetarea produselor pe care producătorii agricoli le vând în piețe a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis și a devenit Legea nr. 166/2019 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Actul normativ include modificări cei îi privește pe comercianții din piețe.

Potrivit noii legi, eticheta de produs trebuie să conțină obligatoriu următoarele elemente:

1. numele și prenumele/ denumirea producătorului;

2. denumirea produsului;

3. localitatea de origine;

4. data obținerii produsului;

5. prețul de vânzare.

Eticheta de produs va fi pusă la dispoziție de către administratorii piețelor, care vor fi obligați să verifice afișarea documentelor de către producătorii agricoli, scrie legestart.ro.

”Producătorii agricoli au obligaţia afişării la locul de vânzare a etichetei de produs, pusă la dispoziţie de administratorii pieţelor, care conţine informaţiile prevăzute la art. 2 lit. f). Administratorii pieţelor au obligaţia de a informa organele competente pentru verificarea activităţii de comercializare cu produse agricole despre neafişarea la locul de vânzare, de către producătorii agricoli, a etichetei de produs”, se arată în noua lege.

De asemenea, producătorii agricoli sunt obligați să afișeze la locul de vânzare copie după atestatul de producător și copie după fila din carnetul de comercializare vizată anual în cazul producătorilor agricoli persoane fizice sau copie după certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului în cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/ întreprinderi individuale/ întreprinderi familiale.

Administratorii piețelor vor informa autoritățile dacă eticheta nu a fost afișată sau dacă sesizează alte nereguli la locul de vânzare al producătorilor agricoli.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax