Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Obligativitatea purtării uniformelor școlare introdusă într-un proiect de lege la Senat. Părinții vor primi și bani pentru haine

Publicat

foto: portalinvatamant.ro

O propunere legislativă prin care se cere obligativitatea purtării uniformelor școlare a fost înregistrată la Senat și urmează să fie votată în procedură de urgență. Propunerea legislativă modifică art.5 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ și prevede și acordarea unei sume de bani părinților, pentru achiziționarea uniformelor.

Este vorba de o lege ce prevede instituirea obligativității purtării uniformei școlare, dar și posibilitatea ca elevii să primească bani pentru a-și cumpăra uniforma.

Propunerea vine la inițiativa unui senator PMP. În prezent, potrivit Legii nr. 35/2007, școlile nu sunt obligate să adopte un model de uniformă, ci trebuie doar să adopte un semn distinctiv. Acesta, pe lângă uniformă, poate fi un ecuson, o eșarfă sau altele asemenea.

Conform propunerii, școlile vor fi obligate să alege un model de uniformă, fiind precizată strict în expunerea de motive obligativitatea purtării acesteia.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

„Purtarea uniformei școlare are ca efect reducerea nivelului de violență și agresivitate în rândul copiilor.

După introducerea uniformei, conform datelor furnizate de poliție, rata incidentelor violente din școli a scăzut cu 34%, numărul bătăilor între elevi s-a diminuat cu 51%, incidentele cu tentă sexuală s-au redus cu 74%, posesia de droguri, cu 69% și actele de vandalism cu 18%.

Vezi și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

S-a demonstrat statistic că purtarea uniformei școlare a determinat cu 12% mai puține incidente legate de armele de foc și cu 15% mai puține incidente legate de folosirea drogurilor, în raport cu școlile care nu purtau uniforme”, se arată în expunerea de motive depusă la Senat.

Elevii vor primi câte 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile pentru a-și cumpăra uniforme școlare. Banii vor fi, totuși, eșalonați, pe cele două semestre școlare.

foto: portalinvatamant.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax