Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE OCNA MUREȘ: Caz pozitiv COVID la primărie. Mască obligatorie în spații deschise și școală online. Primarul, în izolare


Publicat

Angajații Primăriei Ocna Mureș vor fi testați după ce la compartimentul Contabilitate al instituției a fost depistat un caz pozitiv COVID, a declarat primarul Siviu Vințeler, pentru Alba24. De asemenea, în oraș se va purta mască și în spații deschise, iar școlile funcționează exclusiv online, după ce incidența cazurilor a crescut în oraș.

Edilul se află în izolare la domiciliu, preventiv, în condițiile în care soția sa lucrează la Apa CTTA, punct de lucru la care este focar de coronavirus.

Citește și DOCUMENT OFICIAL: Hotărârea CJSU Alba cu privire la trecerea unor localități din județ în scenariul roșu. Deciziile luate

”Suntem acasă, toată familia. Soția mea nu a fost la lucru, dar este angajată la Apa CTTA, așa că am decis să ne izolăm, preventiv, până marți. Mâine vor fi făcute testări la primărie. Avem un caz confirmat, la Contabilitate”, a declarat primarul Silviu Vințeler pentru Alba24.

Vor fi testați 22 de angajați de la primărie.

Edilul a precizat că au fost luate măsuri restrictive în oraș. Potrivit sursei citate, devine obligatorie purtarea măștii de protecție și în spații deschise, piața industrială de vineri se închide, iar unitățile de învățământ din oraș sunt cu activitate exclusiv online, timp de două săptămâni.

Ocna Mureș a urcat pe locul doi în clasamentul orașelor din județul Alba cu incidență mare a cazurilor COVID-19 la 14 zile. Dacă luni avea indice de 1.78, marți a fost raportat 3.27, adică incidență de scenariu roșu.

UPDATE:

Potrivit Hotărârii nr. 6/14 octombrie a CLSU Ocna Mureș:

– „se susține inițiativa celor 3 unități școlare – Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Petru Maior” și Liceul Tehnologic Ocna Mureș adoptată în consiliile de administrație și trimisă IȘJ pentru avizare, de suspendare, pe o durată de 14 zile, a cursurilor școlare cu prezență fizică, la toate clasele” – activitate exclusiv online

– ” se ia act de dispozițiile” HCJSU 39/12.10.2020 privid ”suspendarea parțială a cursurilor școlare ce presupun prezența fizică în sălile de curs la clasa I de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Ocna Mureș” – 14 zile școală online

– ”se susține ințiativa de suspendare, pentru 14 zile, a activităților ce presupun prezența fizică la locațiile afectate, a beneficiarilor și personalului, derulate în cadrul proiectului Școală după Școală” și a proiectului Impact”

– se instituie obligativitatea purtării măștii faciale de protecție în toate locurile publiceinclusiv cele deschise de pe teritoriul orașului Ocna Mureș – străzile publice, piețe, parcuri etc

– se dispune reducerea activității pentru 30 de zile, în piața agroalimentară – se suspendă accesul în piață a producătorilor / comercianților, cu excepția celor care au domiciliul/sediul în Ocna Mureș, Unirea, Mirăslău, Lunca Mureșului, Noșlac, Fărău și HopârtaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Dacă nu scade rata infectărilor, va fi grav

Publicat

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic.

Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean, la B1TV.

Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. Ministrul Bode: Progresul fizic este de 95%

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică seară că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre investițiile în curs de finalizare la infrastructura mare.

”Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. ab24

În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic” a spus ministrul Bode, întrebat ce porțiuni de autostradă vor fi inaugurate în acest an.

”De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic – Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an” a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO REPORTAJ: Stadiul lucrărilor pe Lotul 1 al A10, între Sebeș și Alba Iulia. Care sunt șansele să fie deschis în acest an

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Lucrări începute: decembrie 2014

Stadiu fizic / stadiu financiar (octombrie 2020): 95% / 82,37%

Deschiere (în folosință): (estimat) 31 decembrie 2020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentar austriac: Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, pe când cele românești sunt ”fantastice”

Publicat

Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a făcut o comparație între roșiile românești și cele olandeze. Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, a spus acesta, pe când cele românești sunt ”fantastice”.

„Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo (în Olanda – n.red.). Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc…, producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de perfomanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale.

Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roșie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piață locală din România și „au fost fantastice”.

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani.

Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Popririle şi executările silite care erau în curs înainte de facilităţile fiscale generate de epidemie, intră din nou în vigoare

Publicat

anaf

Din martie şi până acum, unele firme au fost scutite de anumite plăţi la stat, dar de marţi intră vigoare popririle şi executările silite, care erau în curs înainte de facilităţile fiscale.

Cine nu are bani pentru a plăti datoriile, poate apela la o posibilă eşalonare la plată simplificată, potrivit Digi24.

De luni, relaţia firmelor cu Fiscul revine la normalitate, după ce, din martie, unele firme din România au fost scutite de anumite datorii faţă de stat, din cauza crizei provocate de coronavirus.

În această perioadă, companiile care nu şi-au plătit obligaţiile către Fisc nu au fost sancţionate nici cu penalităţi, nici cu executarea silită.

De marţi vor intra în vigoare popririle şi executările silite, care erau în curs înainte de aplicarea acestor facilităţi fiscale.

Dacă firmele nu vor avea banii respectivi, ar putea apela la eşalonarea la plată în varianta simplificată, propunere care a trecut în ultima săptămână prin Comisiile de Dialog şi Guvern.

Asta ar însemna că firmele şi-ar putea plăti datoriile în rate, timp de 12 luni.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate