Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ocna Mureș: Încasările din taxe locale scad cu 250.000 de lei, în 2018. Explicațiile primăriei

Publicat

Modificările la codul fiscal scad încasările din taxe și impozite locale ale Primăriei Ocna Mureș cu peste 250.000 de lei, spun reprezentanții administrației locale. Este vorba despre o prevedere a actualului cod fiscal prin care grădinile caselor de locuit nu mai pot fi impozitate ca fiind curți. În Ocna Mureș există aproape 4.000 de case și doar 830 de apartamente, astfel încât ponderea impozitelor pe grădinile acestor case era destul de mare în valoarea totală a bugetului.

Explicațiile primăriei:

”În 2018 se elimină prevederea din actualul Cod Fiscal prin care obligatoriu din grădini (teren arabil intravilan) 400 mp se impozitau ca fiind curți – construcții.

Așa se explică scăderile foarte mari ale valorilor noilor impozite.
Exemplele sunt relevante pentru orașul Ocna Mureș, având în vedere că există un număr semnificativ de case vechi (peste 50 de ani), cu suprafață utilă de peste 100 mp și cu grădină (arabil intravilan) de minim 800 mp.

Spre exemplu la începutul lui 2017 în oraș existau 3896 locuințe tip case și 830 de locuințe tip apartamente.
Este evident că bugetul local va fi puternic afectat în sensul că creșterea moderată de aproximativ 12% a impozitului la cele 830 de apartamente din oraș nu va compensa scăderea de peste 40% a impozitului la cele 3896 de locuințe tip casă.

Efectul noilor modificări ale impozitelor are asupra bugetului local o scădere cu cel puțin 250.000 lei a încasărilor prognozate pentru 2018.

Cele prezentate mai sus nu reprezintă însă un motiv pentru ca administrația locală să crească semnificativ taxele și impozitele locale sau de a nu reduce semnificativ acolo unde se poate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax