Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oferta de locuri de muncă în UE: Posturi de asistenţi sociali în Anglia, bucătari şi geologi în Norvegia sau ingineri software în Finlanda


Publicat

locuri munca

Inginerii, geologii, bucătarii şi asistenţii sociali români care doresc să lucreze în străinătate au la dispoziţie locuri de muncă prin reţeaua Eures, în Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia şi Finlanda.

În Marea Britanie, sunt anunţate şase posturi vacante de asistent social senior, pentru persoane care să lucreze cu copii, tineri şi familiile lor – cazuri cu probleme complexe -, urmând să se ocupe inclusiv de însoţirea şi reprezentarea persoanelor vulnerabile în justiţie. Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare de specialitate, experienţă în supervizarea unei echipe şi limba engleză la nivel avansat. Salariul oferit este cuprins între 31.296 şi 34.887 de lire brut pe an, iar contractul este permanent.

Un hotel din Norvegia are disponibile un post de bucătar şef şi unul de asistent bucătar şef. Pentru ocuparea celor două posturi sunt obligatorii calificarea şi experienţa similară. De asemenea, angajatorul caută persoane inovatoare, cu real interes pentru produse alimentare, organizate, sociabile, responsabile, dar şi cu bune cunoştinţe de limba engleză. Angajatorul mai precizează că vorbirea unei limbi scandinave constituie avantaj. „Salariul este negociabil, însă angajatorul precizează că poate oferi cazare începand cu 2.700 de coroane norvegiene (aproximativ 330 de euro/lună), exceptând energia electrică. Angajatorul este dispus să ofere asistenţă în mutarea familiei în Norvegia”, se arată în anunţul publicat pe reţeaua Eures. Perioada contractuală este nedeterminată iar angajările ar urma să se facă din 1 ianuarie 2014.

Tot în Norvegia, este disponibil un post de senior geolog care să interpreteze tipurile de date geologice, construcţia de modele structurale sedimentologice, evaluări de risc şi potenţiale de rezervă, folosind instrumente şi proceduri standard ale companiei. Postul presupune, de asemenea, participarea la reuniuni tehnice interne şi externe, pentru a reprezenta punctul de vedere al departamentului şi adăugarea de valoare la zonele de interes E&P (explorare şi producţie). Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de master sau doctorat în geologie sau echivalent, să aibă minimum 12 ani experienţă, bune cunoştinte în sedimentologie şi setări structurale, abilitatea de a utiliza aplicaţii pe staţii de lucru PC – utilizarea pachetului de interpretare seismică Petrel constituie un avantaj -, cunoştinţe de analiză a datelor de bază petrofizice, interpretare seismică şi BHI, cunoştinţe de geochimie, excelente abilităţi interpersonale, abilitate de a lua iniţiativa şi de a fi flexibil, competenţe sociale, bună cooperare şi interes în munca de echipă, autodisciplinare şi capacitate de a gestiona propriul timp pentru a răspunde priorităţilor în schimbare şi volumului de muncă pentru atingerea obiectivelor. Contractul este nedeterminat, însă salariul nu este specificat.

Norvegia are vacant şi un post de geofizician exploatare, responsabil cu evaluarea şi interpretarea datelor existente geofizice, rapoarte de specialitate în proiecte, evaluări de risc şi potenţiale de rezervă folosind instrumente şi proceduri standard ale companiei şi efectuarea de evaluări pe teren. Pentru acest post, se cere master sau doctorat în geologie, geofizică sau echivalent, dar şi cel puţin cinci ani experienţă. De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească fluent limba engleză.

În Germania, sunt anunţate opt posturi de asistent manager (specialist în gastronomia de sistem). Angajatorul dispune de 58 de restaurante în Germania şi Austria, în care îşi desfăşoară activitatea 1.700 de angajaţi din peste 48 de ţări. Persoanele selectate vor fi responsabile de managementul/planificarea resurselor umane, instruirea personalului, controlul comercial, supravegherea procesului de inventariere, realizarea de strategii de marketing pentru promovare la nivel local şi de măsuri pentru motivarea angajaţilor. Candidaţii trebuie să aibă calificare şi experienţă profesională în domeniul hotelier şi în industria de catering, cunoştinţe în domeniul ERP şi IT, capacitatea de a coordona o echipă, bune abilităţi de comunicare, abilitatea de a lucra independent, flexibilitate, fiabilitate, grad ridicat de asertivitate, automotivare şi disciplină. De asemenea, cei interesaţi trebuie să vorbească fluent limba germană. Salariul oferit nu este specificat, angajatorul precizând că primele şase luni vor constitui perioadă de probă, după care contractul va fi permanent.

În Finlanda, sunt oferite două posturi de măcelar, pentru care se solicită cel puţin şase luni de experienţă şi cunoştinţe minime de limbă engleză. Salariul oferit este de 14 euro brut/oră, iar contractul este pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire.

În Irlanda, poate fi ocupat un post de inginer software senior/servicii online, responsabil cu proiectarea şi menţinerea serviciilor web din cadrul companiei, cu scrierea de date web pentru personalizarea jocurilor, dar şi cu colaborarea strânsă, atât cu dezvoltatorii din cadrul studiourilor de jocuri, cât şi cu dezvoltatorii de site-uri. Cei interesaţi trebuie să vorbească fluent limba engleză. Angajatorul oferă un salariu de 55.000 de euro pe an, asigurare medicală, contribuţiile la pensie, bonus anual generos, practici flexibile de lucru şi 25 de zile de concediu plătit. Contractul este pentru o perioadă determinată.

Tot în Irlanda, pot fi ocupate două posturi de inginer software senior core tech, pentru care angajatorul solicită licenţă în informatică, ingineria calculatoarelor sau program echivalent. Salariul anual oferit este de 55.000 de euro, pe durată limitată.

sursa: mediafax

foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Roșia Montană, într-un documentar realizat de ARTE în Transilvania. Difuzarea reportajului a blocat siteul unei afaceri locale

Publicat

Canalul de televiziune franco-german ARTE a difuzat vineri seară un reportaj despre Transilvania în care a inclus și Roșia Montană.

Porțiunea din reportaj care prezintă localitatea din Alba, începe cu mocănița care trece prin sărăcia din cartierul Dăroaia și continuă cu prezentarea localității istorice Roșia Montană, galeriile romane, situația din trecut cu proiectul minier cu cianură de distrugere a localității, iar în final se prezintă afacerea locală și socială Made in Roșia Montană.

Reportajul poate fi văzut AICI.

Este vorba despre o afacere cu șosete, căciuli, fulare și multe altele din lână merinos, realizate de mână de femeile din comună.

”Reportajul are un impact foarte mare internațional, cu siguranță anul 2021 va aduce mult mai mulți turiști în Roșia Montană și sper ca autoritățile locale să înțeleagă că trebuie să facă ceva în direcția turismului în Roșia Montană.

Site-ul www.madeinrosiamontana.com a picat imediat după reportaj, sute de oameni încercau să se conecteze simultan la site, dar între timp s-a rezolvat problema, iar comenzi din Elveția, Austria, Germania, Franța au început să apară” a scris pe contul său de Facebook, Tică Darie, inițiatorul afacerii, un tânăr care s-a stabilit acolo în urmă cu câțiva ani.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Care sunt proiectele noului primar al Abrudului, Cristian Albu, la început de mandat

Publicat

Noul primar din Abrud, Cristian Albu (PNL), își începe mandatul pentru următorii patru ani. 

Alba24 i-a solicitat lui acestuia să își prezinte principalele proiecte și priorități pentru perioada imediat următoare. 

Acesta a răspuns că va continua proiectele începute de fostul primar și a adăugat că Abrudul va avea o bază de agrement cu bazin de înot, iar locurile de joacă pentru copii vor fi modernizate și repuse în funcțiune.

Răspunsul primarului Cristian Albu, legat de proiectele la început de mandat: 

Gestionarea și punerea în practică a următoarelor proiecte, deja semnate:

Sănătate: modernizarea și refuncționalizarea clădirilor din cadrul spitalului orășenesc;

Finalizarea lucrarilor de infrastructură începute.

Modernizarea și punerea în valoare a centrulului istoric și a clădirilor monumentale din centru.

Construirea unei baze de agrement (bazin de înot), modernizarea și refuncționalizarea spațiilor de joacă pentru copii și a parcurilor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Proiect de repunere pe șine a Mocăniței de pe Valea Arieșului. Ar lega Câmpeni și Abrud de Turda, pe un traseu de 110 kilometri

Publicat

Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România și reprezentanții mai multor asociații din județele Cluj și Alba au lansat un proiect de revitalizare a Mocăniței de pe Valea Arieșului.

Președintele Societății ”Avram Iancu”, Tiberiu Groza, a declarat pentru Cluj24.ro că rolul Mocăniței a fost unul extrem de important pentru viața economică și socială a localităților de pe Valea Arieșului de la înființarea liniei înguste de cale ferată până în 1998 când s-a închis activitatea pe traseul Turda – Câmpeni-Abrud.

”Revitalizarea Mocăniței de pe Valea Arieșului este doar primul pas pentru revitalizarea vieții economice, sociale, turistice și culturale din această zonă. Mocănița ar fi un obiectiv prin care să fie atrași numeroși turiști”, a spus Groza.

Potrivit acestuia, proiectul prevede atragerea de fonduri europene pentru reconstrucția liniei înguste de cale ferată și pentru alte investiții.

Traseul Mocăniței este de 110 km

Traseul Mocăniței de pe Valea Arieșului are o lungime de 110 km și ar lega Turda, din județul Cluj, de Câmpeni și Abrud, județul Alba.

”Acum sunt funcționali 10 km la Sălciua și alți 10 km între Câmpeni și Abrud. Noi estimăm că în 10 ani acest proiect poate deveni viabil, important este să îl începem. Primăriile de pe traseu vor investi, iar dacă oamenii din zonă vor vedea că vin turiști își vor amenaja pensiuni, vor oferi bucătărie tradițională și meșteșuguri. În final, se stopează depopularea zonei Munților Apuseni”, a explicat președintele Societății ”Avram Iancu”.

Articol complet pe: Cluj24.ro

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel mai tânăr primar din județul Alba a depus jurământul. Iulia Stănilă și-a preluat mandatul în comuna Șpring

Publicat

Cel mai tânăr primar din Alba, este Iulia Stănilă, a depus jurământul și și-a preluat mandatul.

La cei 29 de ani ai săi, aceasta a câștigat funcția de primar al comunei Șpring, reușind să îl învingă pe primarul în funcție de 16 ani, Daniel Rusu. 

,,Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Șpring. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” a scris aceasta pe contul ei de Facebook, unde a adăugat și câteva fotografii de la ceremonie.

Iulia  s-a născut în 1991, în satul Șpring. La vârsta de 14 ani a plecat la studii în Alba-Iulia, apoi în Sibiu, unde a urmat Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universității ,,Lucian Blaga”.

Timp de aproape 5 ani a locuit împreună cu soțul ei în București, unde a lucrat ca și consultant pentru fonduri europene, la o companie de profil.

Aceasta a afirmat că modelul ei este primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, care a reușit să își ridice comunitatea cu ajutorul fondurilor europene și a performanței în administrație.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate