Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oferta pentru medicii români, din partea unei comune din Franța: primă de instalare de mii de euro și un salariu motivant

Publicat

medic

În luna mai a anului trecut, o delegaţie din comuna Montlucon, situată chiar în centrul Franţei, a venit în România, cu scopul de a găsi medici dispuşi să emigreze.

Francezii au discutat cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din Iași, dar şi cu decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie, cerându-le ajutorul, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

„Decanul ne-a sfătuit să publicăm un anunţ în buletinul universităţii, un anunţ în franceză, astfel încât să fie accesibil doar celor care cunosc limba”, povesteşte unul dintre adjuncţii primarului din Monlucon, citat de cotidianul local La Montagne.

Potrivit sursei citate, apelul la medicii din România a fost lansat după ce autorităţile unităţii administrative Montlucon – Cher au constatat că în zonă activează „doar 32 de medici, dintre care şase au peste 65 de ani, patru nu lucrează cu normă întreagă, cinci au cerut pensionarea, iar patru au cerut mutarea din motive personale”.

Primul care a răspuns la anunţul celor din Montlucon a fost Theodor Ţinică, medic de familie, în vârstă de 34 de ani. 

La Iaşi, Ţinică a predat la o şcoală postliceală sanitară şi lucra la cabinetul medicului de familie Anca Deleanu. În Franţa, Ţinică va primi un salariu net de 5.300 de euro pe lună.

Pe lângă salariul motivant cel puțin, autorităţile din Montlucon – Cher le oferă medicilor şi câte o primă de instalare de 10.000 de euro, care le va fi virată în două tranşe, condiţia fiind ca beneficiarii să lucreze cel puţin cinci ani în zonă.

De asemenea, nou-veniţii vor fi ajutaţi de autorităţi să-şi găsească locuinţă, să ia legătura cu alţi medici din zonă, să caute un loc de muncă pentru soţ sau soţie.

Știre completă pe: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax