Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ofertă turistică de Paști de la propaganda anti RMGC: ”Turul Cianurii” all inclusive la Roșia Montană cu numai 350 lei de persoană

Publicat

Pentru 340 lei poți face ”turul cianurii” la Roşia Montană și poți să-ți petreci vecanța de Paști în sânul ”rezistenței” împotriva exploatării aurului din Apuseni. Organizatorii-militanți din organizația „Salvați Roșia Montană” promit includerea în pachetul turistic, pe lângă mâncarea cu specific local şi cazare la localnicii care au mai rămas în zonă, și tururi ghidate, cum ar fi “Turul cianurii”.

De altfel, turiştii pot alege chiar între Turul Satului, Turul Istoric, Turul Cianurii – „care pune în oglindă satul Geamăna al comunei Lupşa, afectat de exploatarea de suprafaţă Roşia Poieni şi satul Corna al comunei Roşia Montană”, Turul Naturii, Turul Bisericilor şi Turul Buciumului. Oferta a fost lansată de preşedintele Alburnus Maior, Eugen David, care se pare că deține și o pensiune în zonă. Alburnus Maior este una dintre organizațiile care militează împotriva exploatării aurului la Roșia Montană. Detalii aici

Dacă reprezentanţii Alburnus Maior folosesc turismul pentru a-și promova ideile anti-exploatarea aurului la Roșia Montană, nici cei de la RM Gold Corporation nu sunt mai prejos, aceștia anunțând investiții semnificative în amenajarea mai multor obiective locale pentru a deveni de interes turistic și mai ales pentru a arăta că, odată cu pornirea exploatării aurului, zona nu va fi lipsită de viață. În centrul istoric al Roşiei Montane, RMGC susține că va promova dezvoltarea turismului tradiţional (pensiuni, mici localuri). În zona estică şi sud-estică a centrului vechi se află tăurile istorice: Tăul Mare, Tăul Brazi şi Tăul Anghel. În această zonă, RMGC susține că se poate dezvolta un turism modern, de agrement. Toate propunerile făcute de companie în acest sens trebuie însă să primească girul şi sprijinul comunităţii locale, precum şi al autorităţilor. RMGC prezintă chiar și un proiect turistic format din zone protejate, galerii de mină restaurate și clădiri monument.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

15 Comentarii

15 Comentarii

  1. Anda

    marți, 19.03.2013 at 07:48

    la Rosia Poieni s-a exploatat cupru, deci nu poti compara cu aurul ce se vrea exploatat la Rosia Montana. Daca tot vor sa arate ceva rau, sa arate craterul de la Rosia Montana, facut din anii ’70. Pana acum, de ce n-au zis nimic ca sa impiedice formarea lui? de-abia acum, cand s-ar exploata la standarde moderne, ne opunem?

    • Calin

      marți, 19.03.2013 at 12:30

      acum, asa-zisii ecologisti se impotrivesc proiectului minier prin care se va reecologiza zona, se va curata mizeria lasata in urma de fosta exploatare de stat!

  2. Calin

    marți, 19.03.2013 at 12:31

    In timp ce asa-zisii ecologisti se ocupa strict cu propaganda, cei de la RMGC deja au inceput investitiile pentru turism, au inceput reabilitarea patrimoniului iar galeriile romane vechi de 2000 de ani pot fi vizitate din nou datorita lor

    • Anda

      miercuri, 20.03.2013 at 07:41

      exact asta vor vedea cei care vin de Paste la Rosia Montana. vor vedea ce s-a facut deja, NU prin grija activistilor, si vor vedea ce nevoie este de o investitie serioasa, ca vorbele goale ale ongistilor nu ajuta pe nimeni!

  3. Voicu

    marți, 19.03.2013 at 13:26

    se va putea face turism cum trebuie la Rosia Montana abia dupa ce se va reecologiza zona, dupa ce se va reabilita patrimoniul si dupa ce se va reface infrastructura, lucrurile astea se vor face prin proiectul celor de la RMGC. dar se pare ca Eugen David si amicii lui nu doresc acest lucru!

  4. Pascal

    marți, 19.03.2013 at 22:54

    nici de Paste nu o sa ii lase propagandistii lui Soros in pace pe bietii rosieni? nu e destul ca isi bat joc de ei in fiecare an cu festivalul ala de drogati?

    • Anda

      miercuri, 20.03.2013 at 07:39

      sa speram ca macar acum vor strange gunoaiele dupa ei, ca zona oricum e poluata, nu are nevoie de mai multa! rosienii, oricum, nu vor avea nimic din castigat din aceasta oferta turistica, cei care castiga sunt tot asa-zisii ecologisti!

  5. gogu

    miercuri, 20.03.2013 at 17:12

    ce e interesant este ca cei care vor merge in vacanta asta vor vedea ca propagandistii de la Alburnus Maior mint cu nerusinare! oamenii din zona au si VOTAT pentru pornirea proiectului minier, Alburnus Maior este doar o minoritate care e platita sa lupte impotriva oamenilor de acolo!

    • Calin

      vineri, 22.03.2013 at 17:30

      si doar pentru ca sunt platiti sa lupte impotriva oamenilor din Rosia se impotrivesc proiectului minier, dar bine zici, macar se va vedea cum au mintit

  6. miti

    joi, 21.03.2013 at 18:09

    prin proiectul de la Rosia Montana se va reecologiza zona, se va reabilita patrimoniul si se va reface infrastructura, totul pe cheltuiala celor de la RMGC. Practic cei de la Alburnus Maior sunt anti turism, deoarece se opun acestor lucruri!

  7. costi

    joi, 21.03.2013 at 22:13

    nu toata lumea primeste bani de la Soros, ca si Eugen David, sa isi faca pensiune pe nu stiu cate nivele, oamenii traiesc in saracie si in somaj si asteapta pornirea mineritului!

    • Calin

      vineri, 22.03.2013 at 17:26

      dupa ce se va porni proiectul minier oamenii vor avea din nou locuri de munca, iar zona va fi reecologizata pe cheltuiala investitorilor, pentru asta au si votat oamenii de acolo, pentru pornirea proiectului minier!

  8. ele

    luni, 25.03.2013 at 13:28

    oamenii sunt bineveniti oricand in zona si fara sa le dea bani activistilor care n-au niiun merit pentru nimic din zona. obiectivele au fost ingrijite cu ajutorul investitorilor. iar la rauri poluate nu se va mai ajunge asa cum s-a intamplat cu ani in urma in cazul statului

  9. Laura

    vineri, 12.04.2013 at 16:07

    Am tot auzit de la diverse persoane precum Anda, Calin & co. ca „acest festival” este unul de drogati. Imaginati-va ca m-am dus acolo anul trecut! Si SOC, SENZATIONAL

  10. Laura

    vineri, 12.04.2013 at 16:12

    toata mizeria pe care daca au lasat-o participantii, A FOST CURATA DE ONG-isti si stiti cum chiar pana in urmatoarea dimineata la 8 a.m.!
    Mare incult mai e cel care zice ca Soros finanteaza Alburnus Maior! Dar voi, Anda si Calin, nu apareti in videourile cu pro RMGC ca vreti sa lucrati? Si, apoi, in anul Domnului 2030, sa va vedem in materiale de presa apocaliptice si atunci sa vedem ce mai ziceti de mineritul cu cianura! E greu sa gandesti normal si pe viitor, intr-adevar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax