Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Oferte de cazare pentru viitorii studenţi din Alba Iulia. Vezi cum și unde să cauți chirie în oraş

Publicat

Pentru tinerii veniţi din alte oraşe la facultate în Alba Iulia, găsirea unui loc unde să stea se transformă, de cele mai multe ori, într-un adevărat examen al maturităţii. Capcanele sunt la tot pasul, mai ales dacă nici banii nu sunt din belşug. Când media de admitere e mică, deci fără acces la loc asigurat în cămine şi locurile din acestea insuficiente, viitorilor studenţi nu le rămâne decât o soluţie: să-și caute singuri chirie.

Nu e ușor, pentru că această variantă este și cea mai costisitoare. Mai este o variantă, la care unii apelează: rudele din orașul în care este facultatea. Mulți însă rămân la varianta chiriei și sunt nevoiți să  își găsească o locuință sigură, utilată și, desigur, ieftină.

Agențiile imobiliare abundă de anunțuri, la fel și rubricile din ziarele locale. Preţurile variază în funcție de utilitățile pe apartamentele sau garsonierele care le au sau nu în dotare şi zona în care sunt situate. Cu cât viitoarea locuință este mai aproape de facultate și îl scutește pe student de efortul deplasării, cu atât este mai scumpă chiria. Spre exemplu, un apartament  în cartierul Cetate, decomandat cu 3 camere și o suprafață de 80 de metri pătrați  ajunge la prețul de închiriere de 350 de euro. Desigur, se poate închiria cu alți colegi, însă trebuie să rețineți că mulți proprietari pot să nu accepte mai multe persoane. Apartamentul mai beneficiază de toate utilitățile, iar pe lângă gresie, faianță, mai găsiți geamuri termopane, izolație termică, microcentrală și ușă metalică.

Se găsesc apartamente de închiriat și mai ieftine, la 150 de euro. Majoritatea sunt plasate în cartiere precum Ampoi 1, Ampoi 3 sau Ampoi 2. Spre exemplu, în Ampoi 2 poți închiria un apartament finisat cu 3 camere, balcon închis, 2 băi și o suprafață de 70 de metri pătrați la 160 de euro. Studentul care optează pentru această zonă trebuie să știe că va trebui să facă naveta între locuință și facultate.

Există ziare, dar şi numeroase site-uri cu anunţuri de închirieri de apartamente în Alba Iulia. O simplă căutare pe acest subiect oferă peste 300.000 de rezultate. Multe dintre anunţuri sunt, însă, ale agenţiilor imobiliare, care percep comision. Acestea oferă consultanţă în legătură cu apartamentul căutat și cunosc piața. Înainte de a semna contractul cu agenţia, trebuie să ştiţi dacă serviciile oferite sunt sau nu gratuite şi cât e de mare comisionul, ce variază de la o agenție la alta și se stabilește după mai multe criterii.

Dacă doriți să găsiţi chirie fără intermediari puteți apela la anunțurile găsite în ziarele locale. Sunt însă situaţii în care prorietarii declară că au un apartament decomandat de închiriat și de multe ori se dovedește a fi semi-decomandat. În ceea ce privește anunțurile de închiriere în care se precizează că apartamentele sunt complet mobilate sau utilate, verificaţi dacă există mașină de spălat ori dacă aragazul funcţionează, spre exemplu. Aplicaţi spiritul de observație și încercați să vedeți dacă prețul e pe măsura ofertei.

Cazarea în căminele Universităţii „1 Decembrie 1989” Alba Iulia

Cei care optează pentru un loc în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Printre acestea se numără nota de la admitere pentru studenții din anul I sau media de pe ultimul an universitar  pentru studenții din anii 2-4 de studiu. Înscrierea pentru obținerea unui loc în cămin se face, începând cu anul acesta online,  pe site-ul universității www.uab.ro. Aici, doritorii completează formularul online  și se înscriu în cursa pentru obținerea unui loc în căminele universității. Înscrierea online a început pe data de 1 august și se va încheia pe 27 septembrie.

Calendarul cazărilor la UAB:

1 august – 27 septembrie – înscriere online;
28 septembrie – verficarea mediilor în secretariate;
29 septembrie – verificare și afișare;
30 septembrie – 2 octombrie – cazare în cămine.

Căminele UAB sunt dotate cu toate utilităţile, după cum au precizat reprezentanţii Universităţii, fiind localizate în zona Bazinului Olim şi pe str. Vasile Goldiş din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax