Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Amenzile vor putea fi contestate și la instanța din zona în care locuiește contravenientul. Lege promulgată de președinte

Publicat

Dacă primiți amendă din partea autorităților veți putea să o contestați și la instanța din zona în care locuiți, nu doar la cea din zona în care a fost săvârșită fapta, cum era până acum.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 32 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Astfel, dacă până acum, plângerea putea fi depusă numai la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia, acest lucru se va schimba.

Modificarea este extrem de importantă, mai ales în cea ce privește amenzile din trafic, care vor putea fi contstate și în județul în care locuiește șoferul.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 32 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, în sensul stabilirii competenţei judecătoriei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul de a judeca plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, alternativ cu competenţa judecătoriei în a cărei circumscripţe a fost săvârşită contravenţia.

„Plângerea se depune şi se soluţionează în baza competenţei alternative la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia ori la Judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, conform legii promulgate de către şeful statului

Actul normativ în vigoare prevede că plângerea este depusă numai la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    miercuri, 20.04.2022 at 16:56

    Ce mizerie! Era o idiotenie ceausista. In 2019 m-au amendat cu 500 de lei ptr ca am obstructionat justitia noastra sublima doar ptr ca am depus contestatia la judecatoria arondata domiciliului Slobozia ptr o amenda la Pitesti. Iti trebuiau cca2-3 zile sa obtii certificatul de grefa si sa il si depui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax