Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Câte persoane sunt în carantină sau izolare, în Alba, până în 26 martie. AMENZI pentru nerespectarea măsurilor impuse


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFDMWksMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

La nivelul județului Alba se află în prezent 143 persoane în carantină, 1.690 persoane izolate la domiciliu, 534 persoane ieșite din izolare, transmite Instituția Prefectului Alba. Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat acțiunile de verificare a respectării restricțiilor impuse prin ordonanță militară și au dat 89 de sancțiuni, în valoare de 40.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, 267 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 42 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, potrivit sursei citate.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 910 persoane, iar începând cu ora 12,00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 3 din 2020.

124 efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba au fost angrenate miercuri 25 martie, în misiuni de combatere și prevenire a epidemiei de coronavirus, aplicând 12 sancțiuni: 6 avertismente și 6 amenzi contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03. 2020. Dintre acestea 11 sancțiuni au fost acordate pe raza municipiului Sebeș și un avertisment în comuna Șugag.

Potrivit prevederilor Ordonanței militare nr. 3, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația acestor persoane, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate