Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Certificatele de încadrare în grad de handicap pentru toate tipurile de amputaţii nu își mai pierd valabilitatea

Publicat

parcare

Ordinul care prevede acordarea de certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent, de la prima evaluare, pentru toate tipurile de amputaţii a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Noile prevederi permit încadrarea în grad de handicap şi a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, indiferent de vârsta de debut, potrivit Agerpres.

„Ordinul nr. 182 publicat în MO din 28 martie, modifică Ordinul nr. 741/577/2019, care stabilea acordarea termenului de valabilitate permanent de la prima evaluare doar persoanelor care au suferit amputaţii de membre şi care prezintă deficienţe grave de locomoţie şi manipulaţie.

Astfel, noile prevederi permit acordarea de certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent, de la prima evaluare pentru toate tipurile de amputaţii.

De asemenea, noile prevederi permit încadrarea în grad de handicap şi a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, indiferent de vârsta de debut”, a scris pe Facebook ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pe de altă parte, Marius Budăi a anunţat că există un proiect, care va fi implementat cu sprijinul Băncii Mondiale, prin care vor fi actualizate o serie de criterii privind încadrarea şi evaluarea persoanelor în grad de handicap, reducând astfel inechităţile acestui sistem.

„Sunt foarte multe priorităţi care necesită maximă urgenţă pentru persoanele cu dizabilităţi, însă aceasta este doar una dintre cele pe care mi-am propus să o rezolv încă de la începutul mandatului meu.

Am lucrat în asistenţă socială şi cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă persoanele care vin la serviciul de evaluare pentru încadrarea în grad de handicap.

Cu acest ordin contribui la debirocratizarea sistemului şi înlăturarea barierelor inutile pe care le întâmpină persoanele care suferă de amputaţie”, a mai precizat sursa citată.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax