Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

OFICIAL: Guvernul majorează salariile din Educație. Creșteri salariale de 400 și 1.000 de lei pe lună, în funcție de categorie

Publicat

Guvernul a anunțat miercuri creșteri salariale cu 1.000 de lei lunar de la 1 iunie pentru cadrele didactice și de 400 de lei pe lună pentru personalul nedidactic din Educație. 

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de  la 1 ianuarie 2024.

Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar”, se arată în comunicat.

Creșteri salariale în Învățământ: comunicatul Guvernului:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regasi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de  la 1 ianuarie 2024.

Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educatie.

Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor, scrie Edupedu.

Reamintim că sindicatele din Educație au declanșat o grevă generală în sistem, în urmă cu aproape 2 săptămâni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ELENA MIRONnd o să comentez.

    miercuri, 31.05.2023 at 16:10

    RUSINE!!!!!!!!!!!!
    De ce ne desconsiderati??
    GREVA GENELALA!!!!
    Nu vom ceda mizeriei pe care ne-o serviti!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax