Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Ligia Deca, noul ministru al Educației. A depus jurământul de învestitură în funcţie

Publicat

YouTube video

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul de învestitură în funcţie, luni după-amiaza, la Palatul Cotroceni.

Decretul privind numirea fostului consilier prezidenţial Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei a fost publicat tot luni, în Monitorul Oficial.

De asemenea, a fost publicat decretul privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial. Șeful statului a semnat, luni, cele două decrete.

Anterior, Biroul Politic Naţional al PNL a decis să o propună pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei. Joia trecută, Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei, potrivit Agerpres.

Ligia Deca este consilier al președintelui Klaus Iohannis din 2015, lector universitar la SNSPA, (predă Studii europene) și are un doctorat în științe politice obținut în 2016 la Universitatea din Luxemburg.

A fost expert în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovarii (UEFISCDI) și coordonatorul Secretariatului Bologna, precum și președintele Uniunii Studenților din Europa și al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Deca a absolvit Facultatea de Navigație și Transport Naval din Constanța, potrivit edupedu.ro.

AICI, CV Ligia Deca.

”Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important.

Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va mergem mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este, realmente, un proiect de țară. Este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură în funcție a noului ministru al Educației.

Premierul Nicolae Ciucă susține că Ligia Deca este în măsură să continue calendarul de dezbatere și aprobare a legilor Educației.

Ciucă i-a mulțumit lui Sorin Cîmpeanu pentru efort și pentru că „s-a sacrificat” pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe, apoi a vorbit public despre votul pentru Ligia Deca la Ministerul Educației, „fiind o persoană care a lucrat și a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, în timpul procesului elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice”, potrivit Mediafax.

„Este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat și înaintat Parlamentului pentru dezbatere”, a spus Ciucă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    marți, 04.10.2022 at 11:17

    Suntem de-a dreptul penibili… Cum sa pui o „marinareasa” ministru al educatiei? Pacat ca nu era basescu liber…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax