Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL Peste 100.000 de oameni au sărbătorit 1 Decembrie la Alba Iulia. Încasări record pentru hoteluri și restaurante

Publicat

1 decembre

Centenarul Marii Uniri a adus la Alba Iulia cel mai mare număr de turiști din ultimi 100 de ani. Cei mai fericiți de situație au fost proprietarii de hoteluri și restaurante, care au făcut încasări record, asta datorită numărului mare de persoane, dar și a prețurilor care au fost destul de piperate în ziua de 1 Decembrie.

Peste 100.000 de oameni au fost în Alba Iulia de 1 Decembrie anul acesta, potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia. Cu ajutorul unei aplicații care detectează IMEI-ul telefoanelor, reprezentanții administrației locale au putut realiza și un profil al celor care s-au aflat în Cetatea Alba Carolina de Ziua Națională. În jur de 60.000 de persoane au fost tineri cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, lucru care este o noutate deoarece în general vârstele participaților de anii trecuți erau mai înaintate.  În jur de 12.500 de mașini au ocupat parcările din oraș doar de 1 Decembrie, la care se mai adaugă peste 250 de autocare.

La un așa număr era și normal ca profitul hotelurilor și restaurantelor din oraș să fie pe măsură.

Numărul cafelelor, al ceaiurilor și al cănilor de vin cald au fost de patru ori mai mari decât într-un în alți ani, asta și din cauza frigului năpraznic de afară.

„Acest 1 Decembrie a fost cel mai profitabil de la deschidere, iar produsul preferat, ciolanul cu fasole, a fost vândut de 10 ori mai mult decât de obicei”, spune Alexandra Matieș.

Locurile de cazare la hotelurile din Alba Iulia au fost ocupate aproape în totalitate încă de la începutul anului, iar cererile au curs chiar până în ultima zi.

„Pentru Centenar, toate locurile de cazare de la Hotel Transilvania au fost ocupate. Cererile au continuat să vină inclusiv în seara de 1 Decembrie, atât prin telefon, cât și direct la recepție. Ultima cameră a fost vândută la un tarif de 3.000 lei (1.500 lei/ noapte, mic dejun și toate taxele incluse), acești bani urmând a fi folosiți pentru o serbare de Crăciun pentru Casa de copii Rița Gărgărița. Această petrecere va urma să aibă loc în data de 18 decembrie, și abia așteptăm să vă arătăm surpriza de pe fața copiilor. Și pe partea de restaurant cererea a fost foarte mare, atât din partea turiștilor cazați în orașul nostru, cât și a celor care au fost în tranzit în oraș”, spune Iulia Guș – marketing manager.

Tradiționalele sarmale au avut cea mai mare trecere la restaurantul hotelului.

La singura unitate de cazare aflată la câțiva pași de intrarea în Cetatea Alba Carolina, rezervările au fost făcute cu mult timp înainte.

“Hotelul a fost rezervat cu foarte mult timp înainte, chiar dacă preţurile au fost mari. Camerele au început de la 150 de euro şi au ajuns până la 300 de euro”, spune Tiberiu Țăran, manager hotel Cetate.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax