Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Oficial: Poliţiştii locali din Alba Iulia rămân fără NORMA de HRANĂ. VOT, joi, în şedinţa Consiliului Local

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocaţi joi, 8 februarie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu un singur proiect pe ordinea de zi: aprobarea retragerii normei de hrană pentru personalul Poliţiei Locale, proiect iniţiat de primarul Mircea Hava.

Alba24 a anunţat încă de ieri că poliţiştii locali rămân fără norma de hrană, de aproximativ 1000 de lei lunar.

Citeşte şi SURSE: Polițiștii locali din Alba Iulia rămân FĂRĂ NORMA de HRANĂ. Vor pierde cel puțin 1000 de lei/lună

„Prin Legea bugetului de stat pe 2018, s-a stabilit nivelul cotelor şi sumelor defalcate din impozitul pe venit, mult sub nivelul celor încasate efectiv în 2017, fapt ce a condus la diminuarea consistentă a veniturilor în bugetul local.

În urma analizei efectuate asupra veniturilor estimate a se realiza în decursul anului 2018 şi asupra cheltuielilor de personal, precum şi a celorlalte cheltuieli privind buna funcţionare a activităţii instituţiei, s-a constatat faptul că, resursele financiare fiind limitate, nu pot fi acoperite integral cheltuielile”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de directorul economic al Primăriei, Teofila Ţâr.

Oficialii Primăriei amintesc şi de majorarea salariilor pentru funcţionarii administraţiei publice locale, prin HCL 44/30 ianuarie 2018.

Poliţia Locală din Alba Iulia are 171 de angajaţi, care primeau, din 2015, normă de hrană. Aceasta era aferentă zilelor calendaristice, calculată nominal pentru fiecare persoană în parte, prin înmulțirea valorii financiare zilnice a normei de hrană cu numărul de zile calendaristice din luna respectivă. În plus, nu se impozita.

Potrivit reglementărilor legale, ”autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

Proiectul prevede că norma de hrană pentru poliţiştii locali din Alba Iulia nu se mai acordă, din 1 ianuarie 2018. Practic, banii trebuiau primiţi, pe luna trecută, în februarie. Dacă propunerea trece de votul CL Alba Iulia, nu vor mai primi acest supliment la salariu, în acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    marți, 06.02.2018 at 20:43

    Anu’ asta o sa strangem toti cureaua. Daca ne-am unit cu oltenii, astia ne seaca de bani. Poate acu’ 100 de ani am avut ceva de castigat dar acum avem numai de pierdut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax