Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oficial: Termen prelungit până la 30 aprilie pentru plata taxelor și impozitelor locale, cu bonificație, la Alba Iulia

Publicat

Locuitorii municipiului Alba Iulia vor avea timp până în 30 aprilie să-și plătească taxele și impozitele, cu bonificație. Consiliul Local a a probat, vineri, proiectul prin care s-a propus extinderea perioadei, față de termenul limită inițial de 31 martie.

Inițiativa a fost formulată pentru a reduce aglomerarea la ghișeele de plată, în contextul prevenirii îmbolnăvirilor cu coronavirus. Perioada ar putea fi extinsă, în funcție de evoluția situației.

Potrivit Codului Fiscal, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili până la 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație (reducere) de până la 10% stabilită prin hotărâre a Consiliului Local.

Potrivit HCL 379/2019, bonificația este de 10% pentru contribuabilii persoane fizice și de 5% în cazul contribuabililor persoane juridice.

Pentru a reduce aglomerarea de persoane de la ghișeele Primăriei municipiului Alba Iulia, determinate în principal de prima scadență de plată a impozitelor locale (31 martie 2020), dată până la care, pentru plata integrală a obligațiilor fiscale anuale, se acordă bonificație fiscală, a fost stabilită amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

Primăria municipiului Alba Iulia a reamintit cetățenilor modalitățile alternative de plată a taxelor și impozitelor, având în vedere că în ultimele zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane care se prezintă la sediul Direcției de Venituri (Taxe și Impozite).

Citește și Primăria Alba Iulia: Modalități alternative de plată a taxelor și impozitelor, pentru a evita deplasarea la ghișee

De asemenea, de vineri, 13 martie, plata taxelor aferente Serviciului de Evidență a Populației (buletine, duplicate la certificate naștere/deces/căsătorie, taxe speciale de stare civilă ș.a.) se poate face în numerar, direct la sediul SPCLEP, nefiind necesară deplasarea la casieriile Direcției de Venituri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax