Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL UPDATE: Viorel Rașcovici, eliberat din funcția de subprefect de Alba. Hotărârea, aprobată în ședința de Guvern

Publicat

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de luni un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcția de subprefect de Alba a lui Viorel Rașcovici.

Reamintim că acesta și-a anunțat demisia încă de săptămâna trecută, invocând ”motive personale”.

UPDATE: Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Guvern.

”Rașcovici Viorel a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Alba, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 207/2021, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 216 din 3 martie 2021.

Prin cererea nr. 7062/G/SP/2021, înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne cu nr. 17322/2021, Rașcovici Viorel a solicitat ca, începând cu data de 7 mai 2021, să fie eliberat din funcție, ca urmare a demisiei sale.

În considerarea faptului că dispunerea măsurii eliberării din funcţia de subprefect este atributul exclusiv al Guvernului, a fost întocmit proiectul de hotărâre a Guvernului privind eliberarea lui Rascovici Viorel din funcţia de subprefect al județului Alba, în conformitate cu prevederile art. 250 alin. (1) și ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Știrea inițială

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă.

Vezi și UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului.

În CV-ul depus cu prilejul instalării ca sub-prefect, Viorel Rașcovici a scris că a urmat ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax